Nyheter

Bestillingsverk og tre nye navn til Nattjazz

Et bestillingsverk av Mathisen/Beristein-Mutant får urpremiere på Nattjazz 28. mai. Round Trip, Significant Time og Post K er også klare for festivalen i Bergen.

på bilde over: Svein Rikard Mathisen og Inge W. Breistein (prssefoto)

Duoen Inge W. Breistein og Svein Rikard Mathisen jobber for tiden med både debutalbum og bestillingsverk som får urpremiere på Nattjazz, søndag 28. mai. Verket er skrevet for kvintett, og til konserten har de samlet noen av sine favorittmusikere på den skandinaviske scenen til et spennende møte mellom unge, etablerte jazzmusikere. Breistein har tidligere utgitt albumet «Méli Mélo» med sin kammerkvartett Cirrus, mens Mathisen lanserte sin debutplate «Copenhagen Diaries» i 2015 på Curling Legs med bandet Somebody’s Quartet.
På scenen får de selskap av Johannes Vaht på kontrabass, en aktiv musiker i Hästi Trio som også har spilt i bandet til Kresten Osgood. Den bergensbasert trommeslageren Øyvind Skarbø, kjent for å medvirke i Håkon Kornstad Tenor Battle og sine egne prosjekt Bly de Blyant og BMX. I tillegg har de også fått med seg John Derek Bishop på elektronikk, også kjent som Tortusa, som i år er spellemannsnominert for sin plate «I Know This Place – The Eivind Aarset Collages».

Bassist og komponist Bjørn Marius Hegge tar med seg skandinaviske superstjerner til et melodisk sekstitall med sterke komposisjoner og lekende improvisasjon i kvintetten Round Trip. Med seg på scenen har han Bergensvennen og saksofonisten Jonas Kullhammar, tangentveteran Vigleik Storaas, Martin Myhre Olsen fra Megalodon Collective og Come Shine-trommeslager Håkon Mjåset Johansen.

I tillegg er de unge musikerne i Significant Time og franske Post K, med Jean Dousteyssier i spissen, klare for årets festival i Bergen.

Significant Time (fra venstre): Øyvind Dahle (piano), André Roligheten (treblås), Fredrik L. Dietrichson (bass), Signe Irene Time (vokal), Raymond S. Lavik (trommer) og Hayden Powell (trompet) .
Significant Time, fra venstre: Øyvind Dahle (piano), André Roligheten (treblås), Fredrik L. Dietrichson (bass), Signe Irene Time (vokal), Raymond S. Lavik (trommer) og Hayden Powell (trompet) .

 

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Breiflabb og babb

Barytonsaksofonist Jenny Frøysa lager julesatire med Cosmic Swing Orchestra og trommeslager Ole Mofjell snakker om Broken Compass, jazz til maten og mat til jazzen.

Nyhet

Ti nyheter fra Moldejazz

Trondheim Voices & Asle Karstad, Anthony Braxton Lorraine Ensemble, Motorpsycho og Daniel Herskedal & Marius Neset er blant ti nye programslipp fra Moldejazz 2024.

Meld deg på vårt nyhetsbrev