Nyheter

Bestillingsverk og tre nye navn til Nattjazz

Et bestillingsverk av Mathisen/Beristein-Mutant får urpremiere på Nattjazz 28. mai. Round Trip, Significant Time og Post K er også klare for festivalen i Bergen.

på bilde over: Svein Rikard Mathisen og Inge W. Breistein (prssefoto)

Duoen Inge W. Breistein og Svein Rikard Mathisen jobber for tiden med både debutalbum og bestillingsverk som får urpremiere på Nattjazz, søndag 28. mai. Verket er skrevet for kvintett, og til konserten har de samlet noen av sine favorittmusikere på den skandinaviske scenen til et spennende møte mellom unge, etablerte jazzmusikere. Breistein har tidligere utgitt albumet «Méli Mélo» med sin kammerkvartett Cirrus, mens Mathisen lanserte sin debutplate «Copenhagen Diaries» i 2015 på Curling Legs med bandet Somebody’s Quartet.
På scenen får de selskap av Johannes Vaht på kontrabass, en aktiv musiker i Hästi Trio som også har spilt i bandet til Kresten Osgood. Den bergensbasert trommeslageren Øyvind Skarbø, kjent for å medvirke i Håkon Kornstad Tenor Battle og sine egne prosjekt Bly de Blyant og BMX. I tillegg har de også fått med seg John Derek Bishop på elektronikk, også kjent som Tortusa, som i år er spellemannsnominert for sin plate «I Know This Place – The Eivind Aarset Collages».

Bassist og komponist Bjørn Marius Hegge tar med seg skandinaviske superstjerner til et melodisk sekstitall med sterke komposisjoner og lekende improvisasjon i kvintetten Round Trip. Med seg på scenen har han Bergensvennen og saksofonisten Jonas Kullhammar, tangentveteran Vigleik Storaas, Martin Myhre Olsen fra Megalodon Collective og Come Shine-trommeslager Håkon Mjåset Johansen.

I tillegg er de unge musikerne i Significant Time og franske Post K, med Jean Dousteyssier i spissen, klare for årets festival i Bergen.

Significant Time (fra venstre): Øyvind Dahle (piano), André Roligheten (treblås), Fredrik L. Dietrichson (bass), Signe Irene Time (vokal), Raymond S. Lavik (trommer) og Hayden Powell (trompet) .
Significant Time, fra venstre: Øyvind Dahle (piano), André Roligheten (treblås), Fredrik L. Dietrichson (bass), Signe Irene Time (vokal), Raymond S. Lavik (trommer) og Hayden Powell (trompet) .

 

Fra forsiden

S3L Quartet – Kampenjazz, Cafeteatret, 29. januar 2023

Bruser med helt nye fjær

Thomas Strønen inntar Kampenjazz med ferske komposisjoner og en nyklekt konstellasjon.

Now's the time

NTT: Subversive vibrasjoner

Heidi Kvelvane er tilbake fra Large Unit-tur i Etiopia og spiller trekkspill, Kjetil Jerve starter distroselskap og spiller med Akmee og Ebers er aktuell på alle kanter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev