Nyheter

Bestillingsverk og tre nye navn til Nattjazz

Et bestillingsverk av Mathisen/Beristein-Mutant får urpremiere på Nattjazz 28. mai. Round Trip, Significant Time og Post K er også klare for festivalen i Bergen.

på bilde over: Svein Rikard Mathisen og Inge W. Breistein (prssefoto)

Duoen Inge W. Breistein og Svein Rikard Mathisen jobber for tiden med både debutalbum og bestillingsverk som får urpremiere på Nattjazz, søndag 28. mai. Verket er skrevet for kvintett, og til konserten har de samlet noen av sine favorittmusikere på den skandinaviske scenen til et spennende møte mellom unge, etablerte jazzmusikere. Breistein har tidligere utgitt albumet «Méli Mélo» med sin kammerkvartett Cirrus, mens Mathisen lanserte sin debutplate «Copenhagen Diaries» i 2015 på Curling Legs med bandet Somebody’s Quartet.
På scenen får de selskap av Johannes Vaht på kontrabass, en aktiv musiker i Hästi Trio som også har spilt i bandet til Kresten Osgood. Den bergensbasert trommeslageren Øyvind Skarbø, kjent for å medvirke i Håkon Kornstad Tenor Battle og sine egne prosjekt Bly de Blyant og BMX. I tillegg har de også fått med seg John Derek Bishop på elektronikk, også kjent som Tortusa, som i år er spellemannsnominert for sin plate «I Know This Place – The Eivind Aarset Collages».

Bassist og komponist Bjørn Marius Hegge tar med seg skandinaviske superstjerner til et melodisk sekstitall med sterke komposisjoner og lekende improvisasjon i kvintetten Round Trip. Med seg på scenen har han Bergensvennen og saksofonisten Jonas Kullhammar, tangentveteran Vigleik Storaas, Martin Myhre Olsen fra Megalodon Collective og Come Shine-trommeslager Håkon Mjåset Johansen.

I tillegg er de unge musikerne i Significant Time og franske Post K, med Jean Dousteyssier i spissen, klare for årets festival i Bergen.

Significant Time (fra venstre): Øyvind Dahle (piano), André Roligheten (treblås), Fredrik L. Dietrichson (bass), Signe Irene Time (vokal), Raymond S. Lavik (trommer) og Hayden Powell (trompet) .
Significant Time, fra venstre: Øyvind Dahle (piano), André Roligheten (treblås), Fredrik L. Dietrichson (bass), Signe Irene Time (vokal), Raymond S. Lavik (trommer) og Hayden Powell (trompet) .

 

Fra forsiden

Nyheter

NTT: Eurytmi og avant garde på Nesodden

Juliana Venter lager kunstfest på sagnomsust odde, Ole Morten Vågan har fått seg oktett, Radio Tidsmaskinen skrur klokka frem og tilbake og vi har ETT spørsmål til Sondre Lerche i ukas Now's The Time.

Nyheter

Jazznytt18 på Deichman om musikkglede og rasisme

Høstsesongen av Jazznytt18 er i gang, og talkshowet arrangeres nå i den staselige Deichmansalen i Bjørvika, i det som er kåret til verdens beste bibliotek. Neste arrangement er førstkommende onsdag, 20. oktober, kl. 18.

Meld deg på vårt nyhetsbrev