Nyheter

Kvernberg og Moran sammen på Kongsberg

Den amerikanske pianisten Jason Moran spiller med norsk jazz’ felefavoritt Ola Kvernberg i eksklusiv duokonsert på Kongsberg Jazzfestival i juli.

– Både Jason Moran og Ola Kvernberg er kjent som teknisk briljante utøvere, men også som musikalske innovatører som evner å både fornye og utfordre jazzsjangeren. Når de møtes på Energimølla under Kongsberg Jazzfestival får vi også svaret på om de to klarer å utfordre hverandre, sier festivalsjef Kai Gustavsen i en pressemelding. Torsdag 6. juli spiller de på Energimølla.

Ola Kvernberg (pressefoto: André Løyning)
Ola Kvernberg (pressefoto: André Løyning)

Ola Kvernberg har siden årtusenskiftet vært en toneangivende musiker på den norske jazzscenen, både med egne prosjekter og som markant bidragsyter i andres prosjekter. Ola Kvernberg har tidligere mottatt festivalens store musikerpris DNB-prisen og komponerte da verket Mechanical Fair til prisvinnerkonserten – et verk som senere ble spilt inn på plate og belønnet med nominasjon til Spellemannsprisen.

Jason Moran har siden slutten av 90-tallet vært en sentral skikkelse på den amerikanske jazzscenen. Han har gitt ut en rekke plater på legendariske Blue Note Records, både med sin faste trio Bandwagon og som solopianist. I tillegg til sine egne komposisjoner, har Jason Moran blitt kjent for sine tolkninger av størrelser som Thelonious Monk og Fats Waller.

Mer info om Kongsberg Jazzfestival her.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Driftige distraksjoner

Mette Henriette inntar Operaen, vi møter Elina Duni, er på konsert med Needlepoint, og har dagbokessay om syv vidunderlige dager med kulturopplevelser og distraksjoner. Now’s The Time!

Nyheter

Schemes spilte seg videre til Jazzintro-finale

Det var kvartetten Schemes som sikret seg en finaleplass i Jazzintro 2024 da første runde av lanseringsprogrammet ble arrangert på Bergen Jazzforum torsdag kveld. I finalen under Moldejazz i juli skal bandet kjempe om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev