Nyheter

Kvernberg og Moran sammen på Kongsberg

Den amerikanske pianisten Jason Moran spiller med norsk jazz’ felefavoritt Ola Kvernberg i eksklusiv duokonsert på Kongsberg Jazzfestival i juli.

– Både Jason Moran og Ola Kvernberg er kjent som teknisk briljante utøvere, men også som musikalske innovatører som evner å både fornye og utfordre jazzsjangeren. Når de møtes på Energimølla under Kongsberg Jazzfestival får vi også svaret på om de to klarer å utfordre hverandre, sier festivalsjef Kai Gustavsen i en pressemelding. Torsdag 6. juli spiller de på Energimølla.

Ola Kvernberg (pressefoto: André Løyning)
Ola Kvernberg (pressefoto: André Løyning)

Ola Kvernberg har siden årtusenskiftet vært en toneangivende musiker på den norske jazzscenen, både med egne prosjekter og som markant bidragsyter i andres prosjekter. Ola Kvernberg har tidligere mottatt festivalens store musikerpris DNB-prisen og komponerte da verket Mechanical Fair til prisvinnerkonserten – et verk som senere ble spilt inn på plate og belønnet med nominasjon til Spellemannsprisen.

Jason Moran har siden slutten av 90-tallet vært en sentral skikkelse på den amerikanske jazzscenen. Han har gitt ut en rekke plater på legendariske Blue Note Records, både med sin faste trio Bandwagon og som solopianist. I tillegg til sine egne komposisjoner, har Jason Moran blitt kjent for sine tolkninger av størrelser som Thelonious Monk og Fats Waller.

Mer info om Kongsberg Jazzfestival her.

Fra forsiden

Soddjazz - 26. og 27. april 2024

Det er den Straumen

FESTIVAL: Dra til Inderøya og Soddjazz for en smak av en annen virkelighet.

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Meld deg på vårt nyhetsbrev