Nyheter

Ny runde Jugendjazz i Ålesund

Onsdag 8. juni starter Jugendjazz opp igjen som en sommerkonsertserie i Ålesund. På scenen åpningskvelden står Kjetil Jerve Trio og GIRL (bildet).

Jugendjazz startet opp som en sommerkonsertserie i fjor sommer av musiker Natalie Sandtorv med ønske om å levere gode opplevelser både for musikere og publikum.
– Jeg tror mange i sommerferien setter pris på at det fortsatt er liv på kulturfronten. Det er ikke alle som reiser på ferie, og de ønsker nok å benytte seg av det byen har å tilby, mener Sandtorv, og fortsetter: – Det er en fin møteplass for de som er ute etter en pause fra store de festivalene, og heller vil kose seg med en intim konsertopplevelse med kvalitetsmusikk.
Fjorårets Jugendjazz var en suksess med god publikumsoppslutning og over hundre på åpningskonserten: – Det må jeg si er langt over hva jeg hadde regnet med for en konsertseries første leveår. I tillegg var det veldig god stemning i publikum som ble presentert for variert musikk for hver konsert, forteller Sandtorv.

Not On The Guest List, med Natalie Sandtorv selv og Ole Mofjell
Not On The Guest List: Ole Mofjell og Natalie Sandtorv

Spennende lokalt jazzmiljø
Jugendjazz presenterer tre dobbeltkonserter på tre ulike spillesteder gjennom sommeren. Åpningskvelden 8. juni spiller Kjetil Jerve Trio samt duoen GIRL på Teaterfabrikken. Onsdag 29. juni blir det konsert med Gunslinging Bird og Not On The Guest List på Galleri Sankten, og 18. juli på Gründerløkka spiller Megalodon Collective og Malmedal/Morland duo.
– Det er et spennende jazzmiljø som kommer fra Sunnmøre, og det er fint å ha muligheten til å få presentert disse for et publikum i Ålesund, sier Sandtorv.
To av bandene er med i årets Jazzintro, og Christian Winther som vant jazzintro med Monkey Plot for to år siden, spiller i GIRL. Denne duoen gjør en ekslusiv førreleasekonsert før de slipper plate senere i sommer. De andre Jugendjazzbandene har gitt ut eller skal gi ut plate i år, og Not On The Guest List, med Natalie Sandtorv selv og Ole Mofjell, spilte på årets Moers Festival i Tyskland, en av de viktigste og største festivalene for frijazzmusikken.

Følg Jugendjazz på facebook.

Fra forsiden

Nyheter

Premierer i kø på Kongsberg Jazzweekend

Håkon Kornstad og Oslo jazzensemble har premiere på verket Mid-Atlantic, Martin Horntveth har urframføring på sitt nye bestillingsverk og Arild Andersen har satt sammen et nytt band i anledning sin 75-årsdag under Kongsberg Jazzweekend i november.

Meld deg på vårt nyhetsbrev