Nyheter

Gregory Porter til Dølajazz

Den amerikanske jazzvokalisten Gregory Porter topper plakaten på Dølajazz på Lillehammer i oktober.

Vokalisten og låtskriveren Gregory Porter har med sin jazz-, soul- og gospelinspirerte musikk blitt både publikumsfavoritt og Norgesvenn. Porter har sunget med storheter som Stevie Wonder og samarbeidet med musikere som Robert Glasper, Gilles Peterson, Jamie Cullum m.fl. Han har blitt belønnet med Grammy-prisen i kategorien beste vokaljazz for sitt siste album Liquid Spirit og Grammy-nominasjoner for beste tradisjonelle R&B-vokal i 2012 og beste vokaljazz for sitt debutalbum i 2010.

Porter gjester Dølajazz på Lillehammer med sitt ferske album, Take Me to the Alley.
– Vi kan forvente jazz, ispedd både blues, soul og gospel, helt i verdenstoppen. Dette blir en konsert for historiebøkene, sier Dølajazz i en pressemelding.

Dølajazz arrangeres 13. til 16. oktober 2016.

Fra forsiden

Nyhet

Kulturdebatter og konsert under Arendalsuka

Under Arendalsuka onsdag 17. august inviteres det til innlegg og debatt om regionale kulturfond og en samtale med Maria Schneider om datagigantenes maktposisjon i musikklivet. Senere samme kveld skal Maria Schneider og Oslo jazzensemble fremføre musikk fra Schneiders storverk Data Lords.

Sildajazz - 12. august 2022

Rommet dekker vannfronten

Den andre dagen på Sildajazz fikk en slak start med opplevelser rett inn i hotellvinduet. Disse inkluderte barneparaden, deler av gratisprogrammet og en festivalby som sakte våknet til liv.

Meld deg på vårt nyhetsbrev