Nyheter

Eksperimentell minifestival på jazzscenen

Torsdag 21. april er minifestivalen Tape to Zero tilbake på Nasjonal jazzscene i Oslo, med blant andre Thomas Strønen & Hilde Marie Holsen, Kjetil Husebø og Arve Henriksen på programmet.

på bildet over: Hilde Marie Holsen (foto: Jarle H Moe)

Med fokus på musikk innen nyere jazz, elektronika og ambient, har Tape to Zero etablert seg som en svært spennende arena for det eksperimentelle og utfordrende blant hovedstadens musikktilbud. Arrangører og kuratorer Kjetil Husebø og Hilde Marie Holsen presentere både kjente og ukjente navn på samme scene, med ferske prosjekter og unike musikalske utrykk.

Kjetil Husebø er sammen med Hilde Marie Holsen arrangør og kurator for Tape to Zero. Husebø kan høres fredag. (foto: Fridtjof Wesseltoft)
Kjetil Husebø er sammen med Hilde Marie Holsen arrangør og kurator for Tape to Zero. Husebø kan høres fredag. (foto: Fridtjof Wesseltoft)

Trommeslager Peter Baden åpner den femte utgaven av Tape to Zero torsdag 21. april. Deretter overtar Thomas Strønen, en av Norges mest profilerte musikere på trommer og elektronikk, og Hilde Marie Holsen (trompet og elektronikk) scenen, før Brak Rug, med Maja Ratkje, Øyvind Brantsegg og Siv Øyunn Kjenstad, avslutter torsdagskvelden.

Fredag møter vi Kjetil Husebøs  “Piano transformed”Arve Henriksen og sist, men ikke minst Tim Exile som kanskje er den som har gått lengst i å fusjonere elektronisk lydteknologi med spontaniteten i den akustiske musikken.

Tape to Zero: torsdag og fredag 21 og 22. april  fra kl. 19.30 OBS: Tidlig konsertstart!

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Driftige distraksjoner

Mette Henriette inntar Operaen, vi møter Elina Duni, er på konsert med Needlepoint, og har dagbokessay om syv vidunderlige dager med kulturopplevelser og distraksjoner. Now’s The Time!

Nyheter

Schemes spilte seg videre til Jazzintro-finale

Det var kvartetten Schemes som sikret seg en finaleplass i Jazzintro 2024 da første runde av lanseringsprogrammet ble arrangert på Bergen Jazzforum torsdag kveld. I finalen under Moldejazz i juli skal bandet kjempe om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev