Nyheter

Take 6 til AnJazz på Hamar

Vokalensemblet Take 6 kommer til Anjazz på Hamar 5. mai. – En vokalgruppe av denne størrelsen har aldri vært på Hamar før, så her gjelder det å sikre seg en billett så snart som mulig, sier festivalsjef Anja Katrine Tomter.

Take 6 er en amerikansk vokalsekstett med en lang karriere bak seg. De har holdt på siden 1980, og har samarbeidet med de aller største, blant dem Ray Charles, Gordon Goodwin, Don Henley, Whitney Houston, Al Jarreau, Quincy Jones, k.d. lang, Queen Latifah, Brian McKnight, Luis Miguel, Marcus Miller og Stevie Wonder. Take 6 har vunnet hele 10 Grammyer i tillegg til en mengde andre utmerkelser. Bandet slipper et nytt album 25. mars.

– Torsdag 5. mai vil AnJazz sitt vokalelskende publikum, og andre, kunne nyte deres utrolige tolkninger av RnB, jazz og gospel-inspirert musikk, forteller festivalsjef Anja Katrine Tomter.

Festivalsjef Tomter var musikkstudent ved NTNU på midten av 80-tallet: – Da Take 6 sin første LP plate ankom musikkstudentene fikk de fleste skikkelig bakoversveis. Dette var nytt og revolusjonerende. Seks menn med et så stort vokalt prestasjonsnivå var overveldende. Det lød Take 6 fra alle hjørner både på musikkinstituttet og i de fleste studenthybler. Vi møttes faktisk hos hverandre bare for å sitte å høre på gutta, forteller hun.

Fra forsiden

Jazzknappleik - TOU Scene, Stavanger, 16. juni 2021

Friimpro på samlebånd

Festivalkurator Nils Henrik Asheim bygger seg en lavmælt musikkmaskin på Jazzknappleiks første dag ved hjelp av automatiske pumper og Vestlands-baserte musikere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev