Nyheter

Årets siste utgave av Jazznytt18

Torsdag 3. desember er Jazznytt18 igjen på plass i Deichmanske bibliotek i Oslo. Gjester denne gangen er Maj Britt Andersen, Ole Morten Vågan og årets vinner av Radka Toneff Minnepris, Susanna Wallumrød.

På bildet over: Maj Britt Andersen i 1975 (pressefoto Svein Finjarn)

Jazznytt arrangerer salongklubben Jazznytt18, der bladet kan oppleves live, med intervjuer, kortforedrag, debatter og musikalske opptredener. Alt sammen helt gratis. I høst har dette vært gjort månedlig i samarbeid med Deichmanske bibliotek, i deres vakre foredragssal, og torsdag 3. desember arrangeres årets siste utgave.  

Dette er gjestene 3. desember:

Maj Britt Andersen
Det er i år førti år siden Maj Britt Andersen debuterte som plateartist, da hadde hun allerede sunget i forskjellige band siden fjortenårsalderen. Totningen gjorde stor suksess som popsanger, var med i Melodi Grand Prix, og hennes andre album «Det svinger i meg» (CBS, 1978) er noe av en «lost classic» om man liker jazzete pop med diskosnert. Låter av blant andre Boz Scaggs og Finn Dag Steiro fra Lion and The Lamb. Hun overtok så for Sidsel Endresen i soulbandet Chipahua. Men det var da hun sammen med den begavede låtskriveren og komponisten Geir Holmsen og den mjuke tekstforfatteren Trond Brænne konsentrerte seg om musikk for barn (og voksne) hennes talent slo ut i full blomst, og det er det landet elsker henne for. Men et viktig poeng: du trenger ikke være eller ha barn for å sette pris på den smakfulle, magefasetterte musikken, fremført av noen av landets aller fremste jazzmusikere. For eksempel nydelige og underlige «Rare folk (Sett deg på en benk)» — det finnes ikke sterkere jazzpoplåter enn det her til lands. Og for en stemme hun har. Blir mo i knea bare av å høre ‘a i telefonen.

Susanna
Femten år som sanger og ti år som høyt profilert albumartist, sanger, fortolker og komponist — Susanna Wallumrød har satt sitt solide preg på norsk musikk og norsk musikkliv, og kommer til å gjøre det i uoverskuelig fremtid. Til helgen ser hun seg tilbake med jubileumskonsert, der blir det rom til hennes mangfoldige uttrykk og metoder å bruke stemmen i nye sammenhenger på. Her på Deichman vil hun snakke om sin kunstneriske utvikling og om hvordan det er å drive plateselskap og være en slags jazzens og kunstmusikkens talsperson i offentligheten. Susanna er en viktig artist på flere vis.

Ole Morten Vågan
Denne fremragende bassisten ser foreløpig mest fremover, i og med at han skal ha konsert på Victoria senere på kvelden med det nye prosjektet More & More More & The Instant Gratification. Et jazza økossystem det damper av: Sofia Jernberg – vokal, Fredrik Ljungkvist – treblås, Espen Reinertsen – saksofon, Eivind Lønning – trompet, Morten Qvenild – keys, elektronikk, Gard Nilssen – trommer, elektronikk, Ole Morten Vågan – bass
Hva i alle dager er dette for noe? er spørsmålet: Vågan frakter forhåpentlig sin bass trygt opp og ned til/fra Deichman også.

Fra forsiden

Ukas Jazzprofil

UKAS JAZZPROFIL: Iver Christopher Cardas

Gitarist Iver Christopher Cardas stakk nylig av med førsteprisen i Jarek Śmietana Jazz Guitar Competition i Krakow. Denne høsten flyttet han til New York og startet studier ved prestisjetunge Manhattan School of Music.

Nyheter

Debatt og samtale om unge kunstneres hverdag

Torsdag 2. desember skal samtaleserien SAMT undersøke hvordan unge kunstneres hverdag og yrkesliv ser ut etter pandemien. I panelet sitter blant annet unge musikere og komponister og kulturbyråden i Oslo. Arrangør er nyMusikk i samarbeid med Norsk jazzforum.

Meld deg på vårt nyhetsbrev