Nyheter

Talentpris til Oscar Grönberg

Pianist Oscar Grönberg mottok onsdag 18. november Trondheim Jazzfestivals Talentpris 2015. Prisen ble delt ut under JazzExpo i Dokkhuset hvor Grönberg spilte med Eldbjørg Raknes.

På bildet over: Talentprisvinner Oscar Grönberg (til høyre) og jurymedlem Petter Vågan

Trondheim Jazzfestivals deler ut en årlig talentpris til gruppe eller enkeltartist, komponist eller arrangør, med tilhørighet til jazz. Juryen legger til grunn at prisvinneren blant annet er nyskapende og har en klar identitet og er på terskelen til gjennombrudd. Prisen som er på 15 000 kroner, er støttet av NTNU og prisvinneren skal ha tilknytning til Jazzlinja NTNU.

Prisen ble overrakt av jurymedlem Petter Vågan på Dokkhuset.
Prisen ble overrakt av jurymedlem Petter Vågan på Dokkhuset.

Juryen, som har bestått av Kirsti Huke, Eirik Hegdal og Petter Vågan, sier følgende om årets prisvinner, Oscar Grönberg:
Trondheim Jazzfestivals talentpris 2015 går i år til en musiker som besitter et stort talent på sitt instrument, er en fremragende medmusikant, og som i ung alder innehar et modnet personlig uttrykk og utviser stor musikalsk forståelse og bredde. I tillegg til å ta modige musikalske valg holder også musikeren et høyt håndverksmessig og kunstnerisk nivå som gir lovnad om store fremtidige musikalske bragder. Vi følger spent med på fortsettelsen av denne lysende karrieren og gratulerer!»

 

Fra forsiden

Nyheter

Premierer i kø på Kongsberg Jazzweekend

Håkon Kornstad og Oslo jazzensemble har premiere på verket Mid-Atlantic, Martin Horntveth har urframføring på sitt nye bestillingsverk og Arild Andersen har satt sammen et nytt band i anledning sin 75-årsdag under Kongsberg Jazzweekend i november.

Meld deg på vårt nyhetsbrev