Nyheter

Fairytales slippes i ny utgave

Radka Toneff og Steve Dobrogosz sitt mesterverk Fairytales slippes 27. november i ny digital utgave på både CD og vinyl.

Fantastiske «Fairytales», Radka Toneff og Steve Dobrogosz’ mesterverk, er Norges bestselgende jazzalbum (mer enn 100 000 kopier) og ble i 2011 kåret til tidenes beste norske album av 100 norske musikere i Morgenbladets avstemning. Den 27. november slippes en ny påkostet utgave av denne klassikeren digitalt, på CD og vinyl. Samme dag feires utgivelsen med et arrangement på Nasjonalbiblioteket i Oslo.

En årelang jakt på mastertape og innspillingsmaskin
«Fairytales» er den tredje av i alt seks Radka Toneff-plater, hennes mest populære, og en av de første norske digitalinnspillingene. Denne nye, re-mastrede utgaven av det Spellemannpris-belønnede albumet er basert på en ny og forbedret digital overføring av mastertapen fra 1982, og er resultatet av en lang og kronglete prosess som har pågått i en årrekke. Mastertapen var  regnet som tapt, og da den til slutt dukket opp på Ringve Museum fantes det ikke lenger noen maskin som kunne spille den av. Jakten pågikk i hele verden før man til slutt valgte å gjøre et forsøk på å sette i stand maskinen albumet ble innspilt på – en Telefunken MX 80 – som også befant seg på Ringve Museum. Denne maskinen ble regnet som ødelagt og defekt, og lite dokumentasjon eksisterte. Maskinen ble sendt til teknikerene på Nasjonalbiblioteket i Mo i Rana som heldigvis klarte å reparere maskinen og en ny digital overføring av masteren kunne gjøres. I ettertid har albumet blitt remastret i nært samarbeid med albumets produsent Arild Andersen og pianist Steve Dobrogosz.

Glimrende lydkvalitet
Albumets bemerkelsesverdige lydkvalitet gjorde raskt «Fairytales» til et internasjonalt hi-fi-referansealbum  da det først kom ut, mens ultra-nærbildet av Radka Toneff og Steve Dobrogosz’ unikt samstemte duosamarbeid i mer enn tre tiår har inspirert så vel musikere som lyttere, og erobret en helt spesiell plass i tusenvis av menneskers musikalske hjerte. Oppgraderingen av en allerede glimrende lydkvalitet bringer lytteren enda nærmere musikken slik den ble spilt og sunget i Grieghallen i februar 1982.
«Fairytales – Original Master Edition» er den første nye utgivelsen på den gjenopplivede ODIN etiketten. Flere re-utgivelser er under planlegging, og det planlegges også nye utgivelser.

Fra forsiden

Nyheter

NTT: Ugle Grammofon

Maria Kannegaard regisserer Damata-video, Ina Sagstuen arrangerer julekonsert, Jan Ole Otnæs forteller om da han booket Keith Jarrett for første gang, Kjetil Jerve spiller piano daglig, Anders Isachsen forteller om sitt forhold til tradisjonen og vi var på Hubro-jubileumet.

OK Sessions #2 – Nasjonal jazzscene, 5. desember 2019

Jam, slam og et lite knippe fine øyeblikk

Plateselskapet OK World og musikkorganisasjonen Samspill vil vise oss musikkens grenseløshet, i samarbeid med Nasjonal jazzscene.

Meld deg på vårt nyhetsbrev