Nyheter

TJO og Wallumrød på turné med bestillingsverk

Trondheim, Oslo og Bergen får besøk når Trondheim Jazzorkester og Christian Wallumrød drar på turné med det plateaktuelle bestillingsverket «Untitled Arpeggios and Pulses» .

I anledning Kongsberg Jazzfestivals 50-årsjubileum i 2014 fikk Christian Wallumrød  i oppdrag å lage et bestillingsverk for Trondheim Jazzorkester. I forrige uke ble verket «Untitled Arpeggios and Pulses» sluppet på CD. Albumet ble innspilt i forbindelse med urfremføringen på Kongsbergjazz. Aftenpostens anmelder ga konserten full pott: «Wallumrød viser frem sin usedvanlig gode evne til å samle impulser fra mange stilsegmenter og sette eget umiskjennelig merke på resultatet.» Nå vil også publikum i Trondheim, Oslo og Bergen få mulighet til å høre verket.

Trondheim Jazzorkester består for anledningen av Wallumrød selv og et knippe av hans favorittmusikere. Noen har han allerede en lang historie med fra forskjellige band, mens andre er nyere bekjentskaper: gitaristene Ivar Grydeland (Huntsville, Dans les Arbres) og Lars Ove Fossheim (Broen, Skadedyr), pianist Anja Lauvdal (Moskus, Broen, Skadedyr), saksofonist Espen Reinertsen og trompetist Eivind Lønning (Streifenjunko og Christian Wallumrød Ensemble), tubaist Heida Karine Johannesdottir Mobeck (Broen, Skadedyr), trommeslagerne Fredrik Wallumrød (Brutter) og Siv Øyunn Kjenstad (Chili Vanilla, Thomas Strønen) samt kontrabassist Michael Francis Duch (Lemur).

Turné:
4 November: Dokkhuset, Trondheim
5 November: Nasjonal Jazzscene, Victoria, Oslo
6 November: Bergen Jazzforum, Bergen

Fra venstre: Ivar Grydeland, Fredrik Wallumrød, Anja Lauvdal, Espen Reinertsen, Michael Duch, Christian Wallumrød, Lars Ove Fossheim, Eivind Lønning, Heida  Karine Johannesdottir Mobeck og Jan Martin Gismervik. Sistnevnte erstatter Siv Øyunn Kjekstad på trommer under turneen. (pressefoto: Colin Eick)
Fra venstre: Ivar Grydeland, Fredrik Wallumrød, Anja Lauvdal, Espen Reinertsen, Michael Duch, Christian Wallumrød, Lars Ove Fossheim, Eivind Lønning og Heida Karine Johannesdottir Mobeck. Siv Øyunn Kjenstad var ikke tilstede da bildet ble tatt. . (pressefoto: Colin Eick)

 

Fra forsiden

Nyheter

Årets unge jazzmusikere kåres på Moldejazz

Noen av landets mest lovende, unge musikere møtes i Jazzintro-finalen under Moldejazz onsdag 17. juli. Fire band skal spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024, samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og et tilrettelagt mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev