Nyheter

Piano til folket

I august plasserte JM Norway ut et flygel på Østbanehallen i Oslo, tilgjengelig for alle. Prosjektet har vært en stor suksess, og nå kan også ditt nærmiljø søke om å få et flygel til odel og eie.

på bildet over: Klaverlærerne ved Norges musikkhøgskole spiller firhendig. (foto: Lars Erlend Tubaas Øymo)

– Her kan hvem som helst sette seg ned for å spille piano. Vi håper både de som spiller og forbipasserende vil få overraskende, annerledes og forhåpentligvis gode musikkopplevelser på et sted de ikke forventer det, forteller prosjektleder Tine Tyldum.

Nasjonal satsning
Ordningen skal nå utvides, og klaver skal settes ut i offentlige rom over hele landet. Har du et egnet lokale for et piano? Eller en organisasjon som ønsker å gjennomføre musikkprosjekter for barn og unge? Da er oppfordringen fra Tyldum klar:
– Fyll ut søknadsskjemaet som ligger på Parkert pianos hjemmesider.

Isabel Sandersen, 14 år og Christina Johansson, 13 år fra “Musikk på Majorstuen” spiller på parkert piano i Østbanehallen i Oslo ( (foto: Lars Erlend Tubaas Øymo) Foto Lars Erlend Tubaas Øymo
Isabel Sandersen, 14 år og Christina Johansson, 13 år fra “Musikk på Majorstuen” spiller på parkert piano i Østbanehallen i Oslo (foto: Lars Erlend Tubaas Øymo) Foto Lars Erlend Tubaas Øymo

For de unge
Det er nemlig ikke bare de forbipasserende som kan spille.
– De parkerte pianoene skal fungere som nye formidlingsarenaer for unge musikere, fortsetter Tyldum. Hun håper blant annet at utdanningsinstitusjoner og kulturskoler kan benyttet pianoene.
– Vi ønsker å gi elevene erfaring med prosjektarbeid og tilgang på utradisjonelle formidlingsplattformer. Dette er noe som kan være et fint supplement til utdanningsløpet, sier Tyldum.

Positiv respons
Til tross for sin korte levetid har prosjektet allerede rukket å bli svært godt mottatt, både i presse, på sosiale medier og blant politikere.
– Parkert piano er et prosjekt i det offentlige rom som vil bidra til å gjøre kulturen mer tilgjengelig for både store og små, uttalte kulturbyråd i Oslo, Hallstein Bjercke (V) i anledning åpningen av prosjektet. Hittil har flygelet i Østbanehallen blitt brukt til operaforestillinger, musikkfestivaler, og har fått en frodig emneknagg på sosiale medier.
Ethvert nærmiljø kan ha god bruk for et piano, skal vi tro pianist og komponist Erlend Skomsvoll som også er kunstnerisk konsulent for Parkert piano. – Vi trenger parkerte pianoer, fordi vi trenger musikk der mennesker er.

På flygeljakt på Schimmel Pianofabrikk i Tyskland med pianist Erlend Skomsvoll:

 

Parkert Piano:
I regi av JM Norway med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB. Pianoene utplasseres for tre år, med mulighet for fleksibilitet. Se Parkert Piano for mer informasjon og søknadsskjema.

pressemelding: JMNorway
foto: Lars Erlend Tubaas Øymo

Fra forsiden

Nyhet

Torun Eriksen tildeles Radka Toneff Minnepris

Sangeren, komponisten, tekstforfatteren og bandlederen Torun Eriksen tildeles Radka Toneff Minnepris for 2024. - Torun Eriksen har en sterk og overbevisende tilstedeværelse og formidlingsevne som både griper og utfordrer lytterne, uttaler stiftelsen i sin begrunnelse for tildelingen. Prisen blir utdelt på Nasjonal jazzscene, Victoria i Oslo den 6. november.

Janne Eraker Ensemble - 20. september 2024, Kafé Hærverk

Flertrinnsrakett

KONSERT: Janne Eraker Ensemble er sterkt armert og kan trekke langt, men holder de stø kurs?

Meld deg på vårt nyhetsbrev