Nyheter

DNB-prisen til Ellen Andrea Wang

Vinneren av Kongsberg Jazzfestivals store musikerpris DNB-prisen er bassist og vokalist Ellen Andrea Wang. DNB-prisen er på kr 300 000 og deles ut til en musiker som har markert seg sterkt på den norske jazzscenen.

Tekst: Kongsberg Jazzfestival
Foto: Yngve Grønvik

Årets prisvinner er blitt omtalt som et av norsk musikks største talenter. Tross sin unge alder er Ellen Andrea Wang en komponist og utøver som har rukket å sette tydelige spor etter seg i norsk jazzliv.

Plateutgivelser med både unge og mer etablerte musikere vitner om en musikalsk modenhet utenom det vanlige. Prisvinneren har de siste årene utfordret tradisjonell sjangertankegang, og er – ikke uten grunn – blitt kalt «kontrajazzisten». Dette er kvaliteter juryen løfter fram i sin begrunnelse.

Ellen Andrea Wang er 28 år gammel, født på Gjøvik og oppvokst i Søndre Land. Bakgrunnen er solid, med bachelorgrad i musikkpedagogikk, mastergrad som jazzbassist, erfaring som bandleder, bandmusiker, låtskriver og plateartist.

Hun slo gjennom med bandet Pixel, og har senest gitt ut albumet «Diving» i eget navn. I disse dager turnerer hun med Pixel, og med verdenskjente Manu Katché.

Norges største jazzpris

DNB-prisen skal gå til en utøver som har markert seg på den norske jazzscenen, og som samtidig viser potensial for videre utvikling – både nasjonalt og internasjonalt. Juryen mener årets prisvinner oppfyller disse kriteriene med god margin.

DNB-prisen er på kr 300 000 og har som uttalt målsetning å være Norges største og viktigste pris på jazzfeltet. Prisen deles ut til markante musikere som har etablert seg i det norske jazzmiljøet. Som en del av prisen, holder vinneren konsert på Kongsberg Jazzfestival året etter. I fjor mottok Mathias Eick DNB-prisen, noe han kvitterer for med prisvinnerkonsert i Kongsberg kino torsdag 2. juli.

 

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

Meld deg på vårt nyhetsbrev