Nyheter

Mandaljazz for andre gang

Torsdag 25. juni åpner Mandaljazz dørene, og på årets program står blant annet Jøkleba, Trondheim Jazzorkester, Hanna Paulsberg Concept, Håkon Kornstad og ikke minst en unik konsert med Kristoffer Lo (bildet) i Ryvingen fyr.

(pressefoto: André Løyning)

Det er et bredt og spennende program Mandaljazz presentere når de arrangerer sin andre festival. Programmet spenner fra blant annet psykedelisk jazzrock med Elephant9 + Reine Fiske til moderne tolkninger av tradisjonelle jazzutrykk med Hanna Paulsberg.  Broen, Albatrosh, Mandal Storband og elektropop bandet Drøm står også på festivalprogrammet.
Etter en svært vellykket debutfestival i fjor har Mandaljazz nå utvidet konseptet til å
omfatte større deler av byen. Med en ganske vågal konsert på Ryvingen og en festivalåpning i Uranienborg ønsker de å gi publikum en annerledes opplevelse. Og for de minste kan festivalen by gratis barnekonserter.

Åpning i fjellet
Mandaljazz har invitert mandalitten Bjørn Charles Dreyer, sammen med Hallvard Hagen, Jonas Barsten og Erik Kimestad, til å åpne årets festival. Det foregår inne i fjellet til et av Mandals landemerker, Uranienborg fjellanlegg.
– Alle sanseorganer er involvert i opplevelsen av musikk, men i vårt prosjekt ønsker vi å sette fokus på lytteopplevelsen. Vi har derfor valgt et unikt rom for å skape nye verdener av musikalske forbindelser og lydopplevelser, forteller Bjørn Charles Dreyer.

Slippkonsert i fyr
I desember 2013 reiste tubaist Kristoffer Lo til Ryvingen Fyr for å spille inn plate.  Nøyaktig ett og et halvt år senere kommer han tilbake for en unik konsert inne i fyrtårnet på Ryvingen. Konserten markerer det kommende slippet av albumet «The Black Meat» som ble innspilt i fyret.
Kristoffer Lo er kjent for sin utradisjonelle bruk av tuba, og har blant annet brukt det aktivt i støymusikalske prosjekter ved hjelp av store mengder elektronikk og gitaramper. Som medlem av blant andre Pelbo, Trondheim Jazzorkester, Microtub, Sunswitch og Highasakite, har han gradvis bygget seg opp et solid og spennende virke både i Norge og resten av verden.
Lo er også plateaktuell med «Savages»,  bestillingsverket han skrev til Trondheim
Jazzorkester. Verket ble urframført under fjorårets Moldejazz og skal også framføres under Øyafestivalen i Oslo i august.

Fra forsiden

Nyheter

NTT: Spiller til fløyta går

Henriette Eilertsen solodebuterer på fløyte, Håvard Wiik anbefaler solopianofavoritter og Kafé Hærverks Vegard Heskestad er oppgitt over Kulturrådet.

I.P.A. – Victoria Nasjonal Jazzscene, 16. september 2021

Bandet som har alt

Kvintetten gjør deg iallfall grundig bortskjemt.

Meld deg på vårt nyhetsbrev