Nyheter

Gunnar Halle solodebuterer

Etter å ha medvirket på over 70 plater i løpet av sin musikkarriere, slipper trompetist Gunnar Halle sitt første album som soloartist denne uka.

pressefoto: Kristin Lidell

Albumet «Istanbul Sky» befinner seg i grenselandet mellom jazz, triphop og amerikansk avantgarde, og er et resultat av mange års virke innenfor en rekke ulike sjangere.

– Inspirasjonen til musikken på dette albumet kommer både fra sjangere jeg har vært borti gjennom mine mange år som utøvende musiker, først og fremst innen jazz og improvisasjonsmusikk. Men jeg har også latt meg inspirere av musikk jeg har hørt mye på, men ikke spilt så mye selv, som Massive Attack, Portishead, Bjørk, Radiohead og mye annet, forteller Halle.

Beslutningen om å spille inn et album, og selve tittelen på det endelige resultatet, har sitt opphav fra en eksotisk reise til Istanbul.
– Jeg har lenge drømt om å gi ut et soloalbum med mine egne musikalske visjoner i førersete. Låtene på «Istanbul Sky» har derfor blitt til over en lengre periode. Det hele begynte for alvor da jeg var i Istanbul for å spille duo-konsert med trommeslageren Berke Can Ozcan og var på vandring i Taksim, sentrum av Istanbul. Mens jeg ruslet langs gatene så jeg en utrolig vakker solnedgang i rødt, gult og gull. Jeg ble fylt med en gjennomtrengende varm og god stemning, og jeg fikk en intens trang til å uttrykke dette øyeblikket, også musikalsk, sier Halle.

Gunnar Halle var med på å starte plateselskapet ILK Music i København, som nå har over 150 titler i katalogen. Han har medvirket på mer enn 70 plater og turnert i samtlige verdensdeler. Halle flyttet tilbake til Norge i 2007 og har de siste årene også spilt med en rekke anerkjente norske musikere, deriblant Eivind Aarset, Bugge Wesseltoft, Espen Eriksen og Helge Lien.

Releaseturné:
Onsdag 29. april – Landsbyfestivalen, Finstad, Ski, Akershus
Torsdag 30. april – Kalkmølla Kulturstasjon, Sandvika
Onsdag 6. Mai – Stavanger Katedralskole, Stavanger
Torsdag 7. mai – Mandal Jazzklubb, Mandal
Tirsdag 12 mai – Mir, Lufthavna, Oslo

Fra forsiden

Nyheter

Inderøy jazzforum er Årets jazzklubb 2020

Inderøy jazzforum i Trøndelag ble tirsdag kveld tildelt prisen Årets jazzklubb 2020. Klubben har med sitt høye kunstneriske program og sin solide lokale forankring, opparbeidet seg en helt spesiell status hos både et trofast publikum og hos entusiastiske musikere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev