Nyheter

Mandaljazz-program faller på plass

Hanna Paulsberg Concept (bildet), Jøkleba og Albatrosh er siste tilskudd på programmet til den unge festivalen Mandaljazz.

Mandaljazz som startet opp for første gang i fjor, arrangeres siste helga i juni i landets sørligste kystby. Bak initiativet står de tre unge jazzmusikerne Eirik Kristensen, Erik Kimestad Pedersen og Morten Saanum Bessesen som ønsket å dra i gang festival i hjembyen. Inspirasjonen til å starte opp Mandaljazz kom av et ønske om å gjenopplive den magiske stemningen som de husket fra Lørdagsjazz på Jonas B. Gundersen og selvsagt på den nedlagte jazzfestivalen i Mandal. Selv om Mandal er en kulturell by med mange konserter i løpet av sommermånedene, mener de tre det absolutt er rom for en jazzfestival, som både kan sees på som et alternativ og som et supplement til resten av festlighetene.

Albatrosh (pressefoto: CF Wesenberg)
Albatrosh (pressefoto: CF Wesenberg)

Ungt og bredt program
Mandaljazz forteller de er opptatt av å å tilby et program som viser bredden innen jazzsjangeren og gir særlig plass til unge, spennende artister i programmet. Rett før påske offentliggjorde festivalen Hanna Paulsberg Concept, Albatrosh og Jøkleba fra programmet.
Tidligere har Mandaljazz sluppet Trondheim Jazzorkester, Elephant9 m/Reine Fiske og Broen. Det gjenstår 5-6 band før programmet er komplett.

Mer om Mandaljazz her.
pressefoto Hanna Paulsberg: Johannes Selvaag

Fra forsiden

Nyheter

NTT: Spiller til fløyta går

Henriette Eilertsen solodebuterer på fløyte, Håvard Wiik anbefaler solopianofavoritter og Kafé Hærverks Vegard Heskestad er oppgitt over Kulturrådet.

I.P.A. – Victoria Nasjonal Jazzscene, 16. september 2021

Bandet som har alt

Kvintetten gjør deg iallfall grundig bortskjemt.

Meld deg på vårt nyhetsbrev