Nyheter

Jazzløype by:Larm-helga

Det er et stykke mellom jazzkonsertene i bylarm-programmet, men det er likevel mye spennende jazz å høre i hovedstaden de neste fire dagene.

(på bildet over: Kjetil Møster / foto: Terje Mosnes)

Saksofonist Kjetil Møster spiller to konserter under by:Larm torsdag kveld. Han kommer med sitt band Møster! som slapp den kritikerroste andreskiva, Inner Earth, i fjor høst. Bandet Broen faller ikke innenfor jazzsjangeren men er like fullt et spennende band, og består av flere unge, etablerte jazzmusikere fra band som blant annet Moskus. Bandet mottok onsdag by:Larms forbildepris, og spiller konsert torsdag og lørdag.

Live Foyn Friis spiller på Nasjonal jazzscene fredag 6. mars.
Live Foyn Friis spiller på Nasjonal jazzscene fredag 6. mars.

Gratis på Nasjonal jazzscene med by:Larm-pass
Nasjonal jazzscene åpner dørene for alle med bylarm-pass både fredag og lørdag. Fredag spiller Live Foyn Friis, norsk vokalist med base i Danmark. Musikken beskrives som fengende, skarp og elegant indiejazz. Senere samme kveld får vi Honest John som kombinerer elementer fra hollandsk frijazz og melodisk inspirasjon fra samtidsmusikken, til en hybrid med stueorgel-rytmikk og film noir-glimt i øyet.
Lørdagen åpner med Lena Nymark som solodebuterte med jazzpop i fjor. Deretter kommer de plateaktuelle Jazzintro-vinnerne i Monkey Plot. Trioen beskrives som en improvisert reise gjennom ørken-blues, amerikansk countryrock, norske klangflater og japansk noh-teater.

Jazzstudentenes festival
Kun få minutter unna bylarmet i Oslo sentrum arrangerer jazzstudentene ved NMH sin egen festival fra 5. til 8. mars. Serendip Jazzfestival presenterer fremtidens band og musikere. Programmet inneholder alt fra streitjazz, frijazz, pop, nyskrevet storbandmusikk, kosejazz, tøysejazz, rock, ethno, følejazz, standardjazz, til folkemusikk og barnekonsert. Konsertene torsdag til søndag er gratis for alle.

Fredrik Luhr Dietrichson Palaver på Kampenjazz søndag 8. mars.
Fredrik Luhr Dietrichson Palaver på Kampenjazz søndag 8. mars.

Klubbkonserter
Men også klubber utenom by:Larm-løypa inviterer til konserter. Hallgeir Pedersen Kvartett spiller på Herr Nilsen lørdag ettermiddag, og søndag inviterer de til Big Band Sunday og Andrew Sisters Tribute med The Blossom Bees, Sandvika Storband og Frank Brodahl. Også på Comopolite blir det festkveld når Follo Big Band & Soul Town lørdag inviterer til jazz-, soul-, funk- og diskomusikk. Bassist Fredrik Luhr Dietrichson har med seg Kim Myhr, André Roligheten og Hans Hulbækmo når Palaver spiller på Kampenjazz søndag.

Fra forsiden

Moldejazz - 19., 20. og 21. juli

Fra Bassorkesteret til Jassensemblet: Tre dager på Moldejazz

De første tre dagene på Moldejazz bød på musikalske opplevelser med stort generasjonsspenn, både på og foran scenen, fra Ytre Suløens tradjazz i kirka og mainstream på Storyville til Paal Nilssen-Loves frenetiske Circus-surrealisme, Ola Kvernbergs intrikate Steamdome og Ellen Andrea Wangs vanvittige bassorkester.

Meld deg på vårt nyhetsbrev