Nyheter

Porter og Plant til Moldejazz

Den populære jazzsangeren Gregory Porter (bildet) og rockeikonet Robert Plant skal lokke publikum til Romsdalsmuseet under Moldejazz i sommer.

Den amerikanske vokalisten og låtskriveren Gregory Porter har med sin jazz-, soul- og gospelinspirerte musikk blitt både publikumsfavoritt og Norgesvenn, og den 16. juli besøker han Molde.
– Mannen med fløyelsstemmen er en av verdens mest ettertraktede jazzartister og for Moldejazz er det spesielt stas å kunne presentere ham på Romsdalsmuseet, sier festivalen i en pressemelding.
Porter har sunget med storheter som Stevie Wonder og samarbeidet med musikere som Robert Glasper, Gilles Peterson, Jamie Cullum m.fl. Han har blitt belønnet med Grammy-prisen i kategorien beste vokaljazz for sitt siste album Liquid Spirit og Grammy-nominasjoner for beste tradisjonelle R&B-vokal i 2012 og beste vokaljazz for sitt debutalbum i 2010.

 

Robert Plant and The Sensational Space Shifters
Robert Plant and The Sensational Space Shifters

Rockeikon
Den tidligere Led Zeppelin-vokalisten Robert Plant er av mange regnet som den største rockevokalisten gjennom tidene, og har de siste årene latt seg inspirere også av andre musikalske uttrykk. Hans albumsamarbeid med bluegrass- og countrysangeren Alison Krauss i 2007 ble belønnet med en Grammy og gav Plants karriere et nytt løft. I fjor slapp Plant albumet Lullaby… and the Ceaseless Roar, en utgivelse som har fikk meget gode kritikker av blant andre The Guardian, MOJO, Pitchfork og Uncut, og havnet høyt oppe på mange årsbestelister. Albumet er en kulminasjon av samarbeidet mellom Plant og hans nye band, The Sensational Space Shifters, som også er med til Moldejazz 16. juli.

Moldejazz har tidligere lansert følgende artister til 2015-festivalen: Dee Dee Bridgewater & The New Orleans Jazz Orchestra, Jack DeJohnette – Made In Chicago, The Bad Plus Joshua Redman, Sly & Robbie meets Nils Petter Molvær, Kurt Elling, Møster!, Espen Reinertsen & Trondheim Jazzorkester, Driving Miles og Emilie Nicolas.

Billetter er lagt ut for salg i dag og kan kjøpes digitalt gjennom Moldejazz sine nettsider.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev