Nyheter

Nordnorsk musikkscene på utstilling

Den nordnorske musikkscenen skal promoteres for norsk og internasjonal bransje når Nordnorsk jazzsenter og Bodø Jazz Open inviterer til Northern Jazz Expo senere denne uka.

på bildet over: Elle Marja (pressefoto: Morten H. Pettersen)

Northern Jazz Expo som arrangeres i Bodø 22. og 23. januar, består av både konserter og seminarer. Utenlandske journalister og managere, nordnorske rytmiske arrangører og en rekke musikere fra landsdelen er invitert til arrangementet.

– På Northern Jazz Expo ønsker vi både å vise fram, feire og videreutvikle den nordnorske musikkscenen. Når vi nå gjør dette i samarbeid med Bodø Jazz Open, tror vi at vi sammen virkelig skal klare å lage det ultimate møtestedet for den nordnorske musikken som vi ønsker, sier arrangørene i en pressemelding.

Konsertene skal ta publikum inn i verden som består av jazz, verdensmusikk, folkemusikk, folkedans og scenekunst i fri dressur. Mer om programmet her.

Elle Márjá Eira – Šálbmi (Eye of the needle):

https://www.youtube.com/watch?v=wuyF6wsWuUE

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Når Anna-Eva Bergmans lys blir til lyd

Skjæringspunktets favorittbassist Adrian Myhr solodebuterer, musikk og kunst-spesial med Sigrid Aftret om Anna-Eva Bergman og Kim Myhr om Mark Rothko, Gard Nilssen plukker Brian Blade-favoritter, Phil Minton lager workshop på Nesodden, Audun Vinger er på psych-kjøret mens Joel Ring og Girl Talk gir ut gode plater.

Nyhet

Stiller ut 60 år med festivalhistorie

I sommer markerte Kongsberg Jazzfestival 60 år. I oktober åpner festivalen utstilling i Oslo med historiske plakater og andre trykksaker, et utvalg filmer og fotografier samt nylig digitaliserte opptak av legendariske konserter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev