Nyheter

Oppfordrer unge låtskrivere til å dyrke originalitet

Hilde Marie Kjersem, også kjent under artistnavnet Marie Munroe, oppfordrer unge låtskrivere til å dyrke sin originalitet: – Den eneste måten man kan ende opp med å være legendarisk eller gjøre noe episk, det er ved å være annerledes, fastslår hun i TONO Sessions-intervjuet med Askil Holm.

Hilde Marie Kjersem slapp i 2013 albumet «If we make it to the future». Tidligere har hun sluppet to andre soloplater I eget navn, og også sluppet to album sammen med Jon Eberson. I sommer spilte hun på Norwegian Wood,  i høsten kommer hun med ny singel, og hun står også på programmet på årets Ultima-festival i Oslo i september. Bredden er med andre ord betydelig. Munroe er med andre ord en særdeles spennende låtskriver å ha med i intervjuserien TONO Sessions.

– Ikke bli lurt til å tro at det er noe som er galt – eller riktig. Man må stole på sin egen «dårlige» smak og tørre å synes at en låt er skikkelig kul. Den eneste måten man kan ende opp med å være legendarisk eller gjøre noe episk, det er ved å være annerledes, sier hun på spørsmål om hun har råd til unge låtskrivere.

Det femte TONO Sessions-intervjuet
Intervjuet med Marie Munroe er det femte som slippes i videointervjuserien «TONO Sessions», der Askil Holm intervjuer noen av landets mest anerkjente låtskrivere og komponister. Det dreier seg konkret om Bjørn Eidsvåg, Gabrielle Leithaug, Amund Maarud Don Martin, Julian Skar, Martin Horntvedt, Hanne Sørvaag, Frøy Aagre og Magnus Grønneberg i tillegg til Kjersem/Munroe.

Videoserien er produsert av forvaltningsorganisasjonen TONO i samarbeid med låtskriver og artist Askil Holm.  Holm kombinerer egen låtskrivervirksomhet og artistkarriere med undervisningsopplegget «Låtmakerne», hvor elever fra ungdoms- og videregående skole til studenter ved musikkfag på universitet og voksne lærer å skrive musikk. Det er Holm som intervjuer de 10 låtskriverne og komponistene i intervjuserien.

– Hun er en lysende begavelse med et betydelig særpreg både som komponist og som artist og sanger. Hun skriver musikk av nærmest oppsiktsvekkende kvalitet. Hun er en flott representant for TONOs 25 000 medlemmer, og det er en stor glede og en ære å ha henne med i «TONO Sessions», sier Willy Martinsen, kommunikasjonssjef i TONO.

pressemelding: TONO

Fra forsiden

Nyheter

Årets unge jazzmusikere 2024 er kåret

Det var Sondre Moshagen Lightning Trio som stakk av med seieren under Jazzintro-finalen på Moldejazz onsdag 17. juli. Komposisjoner av høy klasse med mye rytmisk autoritet, og med melodiske og harmoniske ideer som gir trioen en egenartet identitet, sier juryen blant annet i sin begrunnelse.

Moldejazz - dag 1

Fordeler og ulemper med store orkestre

FESTIVAL: Bill Frisell Trio møter Trondheimssolistene og Luftforsvarets Musikkorps, I Like To Sleep lager sitt drømme-jazzorkester og Christian McBride swinger seg gjennom praten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev