Nyheter

Oppfordrer unge låtskrivere til å dyrke originalitet

Hilde Marie Kjersem, også kjent under artistnavnet Marie Munroe, oppfordrer unge låtskrivere til å dyrke sin originalitet: – Den eneste måten man kan ende opp med å være legendarisk eller gjøre noe episk, det er ved å være annerledes, fastslår hun i TONO Sessions-intervjuet med Askil Holm.

Hilde Marie Kjersem slapp i 2013 albumet «If we make it to the future». Tidligere har hun sluppet to andre soloplater I eget navn, og også sluppet to album sammen med Jon Eberson. I sommer spilte hun på Norwegian Wood,  i høsten kommer hun med ny singel, og hun står også på programmet på årets Ultima-festival i Oslo i september. Bredden er med andre ord betydelig. Munroe er med andre ord en særdeles spennende låtskriver å ha med i intervjuserien TONO Sessions.

– Ikke bli lurt til å tro at det er noe som er galt – eller riktig. Man må stole på sin egen «dårlige» smak og tørre å synes at en låt er skikkelig kul. Den eneste måten man kan ende opp med å være legendarisk eller gjøre noe episk, det er ved å være annerledes, sier hun på spørsmål om hun har råd til unge låtskrivere.

Det femte TONO Sessions-intervjuet
Intervjuet med Marie Munroe er det femte som slippes i videointervjuserien «TONO Sessions», der Askil Holm intervjuer noen av landets mest anerkjente låtskrivere og komponister. Det dreier seg konkret om Bjørn Eidsvåg, Gabrielle Leithaug, Amund Maarud Don Martin, Julian Skar, Martin Horntvedt, Hanne Sørvaag, Frøy Aagre og Magnus Grønneberg i tillegg til Kjersem/Munroe.

Videoserien er produsert av forvaltningsorganisasjonen TONO i samarbeid med låtskriver og artist Askil Holm.  Holm kombinerer egen låtskrivervirksomhet og artistkarriere med undervisningsopplegget «Låtmakerne», hvor elever fra ungdoms- og videregående skole til studenter ved musikkfag på universitet og voksne lærer å skrive musikk. Det er Holm som intervjuer de 10 låtskriverne og komponistene i intervjuserien.

– Hun er en lysende begavelse med et betydelig særpreg både som komponist og som artist og sanger. Hun skriver musikk av nærmest oppsiktsvekkende kvalitet. Hun er en flott representant for TONOs 25 000 medlemmer, og det er en stor glede og en ære å ha henne med i «TONO Sessions», sier Willy Martinsen, kommunikasjonssjef i TONO.

pressemelding: TONO

Fra forsiden

Soddjazz - 26. og 27. april 2024

Det er den Straumen

FESTIVAL: Dra til Inderøya og Soddjazz for en smak av en annen virkelighet.

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Meld deg på vårt nyhetsbrev