Nyheter

Robert Normann-festivalen

Tirsdag 19. august ønsker Sarpsborg Jazzklubb velkommen til den sjette Robert Normann-festivalen. Det blir 21 arrangementer over seks dager som feirer jazzgitaristen og bysbarnet Normann.

Tirsdag (19.8.) kl. 12 sparkes festivalen i gang med musikkbrunch på aktivitetshuset EPA hvor også Robert Normann-museet er lokalisert, og på plakaten står Trond Granlund med band, ingen ukjent størrelse i Norsk musikkliv, og som i denne sammenheng henter mye av stoffet fra plata «sanger jeg lærte av far min» – noe som går rett i i hva Robert Normann holdt på med, spesielt gjennom Otto Nilsen søndagsposten.

Lunchjazz (kl. 13-15) blir det hver dag i Restaurantgata og den sørger Nevsky Jazzband fra St. Petersburg for. Robert Normann sin far, Carl Gustav Normann var langpendler til  nikkelverkene i tzarens St. Petersburg og brakte sørgmodige russiske mollakkorder til Roberts barndomshjem på Sundløkka. Carl Gustav spilte lut og gitar, og Robert lærte gitar etter naturmetoden, siden ble det trekkspill og tenorsax.

Festivalkro med jamsession på Fratelli hver kveld sørger Dagfinn Kristiansen trio for, og med det oppbudet av musikere som gjester festivalen, burde disse kveldene by på store høydepunkter.

Første dag, tirsdag er det duket for stor festkonsert på Sarpsborg Scene med ingen ringere enn Raya og brødrene Ivanovitz, Solfrid Molland kvartett og selvskrevne Hot Club de Norvège . Uten innsatsen til Jon Larsen i Hot Club de Norvege, hadde ikke Robert Normann vært slik i skuddet som han er.

Foredrag om Robert Normann blir det på Robert Normann-museet, etterfulgt av konsert med den klassiske gitarduoen Duo Gvito, som har turnert i mange land helst siden starten i 1998.  Robert Normann-museet i Aktivitetshuset EPA i selveste Robert KafEPA. Robert Normann-vaffel står på menyen

Hvert år deler Sarpsborg Jazzklubb, Sarpsborg Arbeiderblad og Sarpsborgs tusenårsjubileum ut et Robert Normann-stipend til en ungdom i alderen 15- 20 år, og søkerne må stille på stipendkonsert. Det skjer også i år, fredag 23. august i Robert Normann-museet.

Streetparade blir det også under festivalen, lørdag 23. august fra torget til Restaurantgata som har 5 timers jazzcafe med Nevsky Jazzband og Feast for Fool

Det er Prøysen jubileum i år, og Prøysen var en nær samarbeidspartner med Robert Normann, så Håkon Paulsberg hyller Prøysen på Glenghuset og fokuserer selvfølgelig på Robert Normann. På Glenghuset kommer  på fredag Christiandsand Ensemble.  T.C.Hawkins er hentet inn fra New Orleans hele uka og vil holde institusjonskonserter og ikke minst en kirkekonsert lørdag 23. august sammen med Jan Inge Melsæther kvintett (mangeårig medlem av Ytre Suløens Jazzband)

I fjor var det fire timers konsert fra kl. 14-18 på Tomta, Roald Amundsens minne – dette gjentas i år så nabokommunen Fredrikstad har også en scene under festivalen..som avsluttes her søndag 24. august med bl.a. T.C.Hawkins tiro, Renate Gjerløw Larsen m.fl.

(pressemelding: Sarpsborg Jazzklubb)

Mer om festivalprogrammet her.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev