Nyheter

Moldejazz igang mandag

Årets Artist in Residence, Sidsel Endresen (bildet), vil sette sitt preg på Moldejazz 14. – 19. juli.

– Moldefestivalen har fulgt meg opp gjennom veldig mange år og har vært en svært betydningsfull arena for meg. Det er en ære å få være Artist in residence, og en strålende mulighet for å samle noen tråder fra mitt mest aktuelle arbeide det siste ti-året, uttalte Sidsel Endresen da det ble kjent at hun fikk det ærefulle oppdraget under årets Moldejazz. Endresen blir å høre med blant annet en håndplukket sekstett, i duo med Stian Westerhus og i gjensyn med Merriwinkle.

I tillegg presenterer festivalen blant andre Tom Harrell, Solveig Slettahjell, Terri Lyne Carrington’s Mosaic, Elephant9 samt bestillingsverk for både store og små. Se hele programmet for Moldejazz her.

Bestillingsverk med Trondheim Jazzorkester
I fjor ble Kristoffer Lo tildelt jazZtipend 2013, og i den forbindelse vender han i år tilbake til Moldejazz med en fersk komposisjon i bagasjen. I Los foreløpig navnløse verk lover han en personlig og sjangeroverskridende omgang med alle de muligheter et håndplukka storband gir.
– Et slikt stipend gir meg mulighet til å ta meg god tid, skrive musikk slik jeg ønsker å høre den, og med hver enkelt musiker i tankene, sier tubaisten.

I denne rykende ferske videoen får vi et innblikk i arbeidsprosessen og en lydlig smakebit på hva vi kan forvente. (saken fortsetter under videoen)

Eget bestillingsverk for barn
Moldejazz fortsetter satsningen på jazz for barn. I år skal festivalen også presentere et bestillingsverk med støtte fra Norsk kulturråd; Monsterjazz av Karl Seglem.
– Jeg vil gjerne takke Norsk kulturråd for å gi meg muligheten til å utvikle Monsterjazz, sier Seglem.
– Dermed er de med på å sikre framtida for norsk jazz. Norske festivaler ligger helt i front på å inkludere barn i festivalen, og slik bidra til å øke musikkglede og spillelyst hos de små. Når det gjelder musikk, kan barna vanskelig for tidlig krøkes.

I Monsterjazz utfordrer Karl Seglem seg selv, sine medmusikanter, og et så vel lyttende som deltakende publikum – og ingen vet, når, hvordan og på hvilken måte det vil utspille seg. Musikk, ord og tekstinnslag i ulike former improviseres fram der og da. Det hele illustrert av Gunvor Rasmussen som skal tegne monstre underveis, med blekk, akvarell og projektor som sine instrumenter.

 

 

Fra forsiden

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Nyhet

Bestillingsverk fra Krogstad

Saksofonist Mona Krogstad vil formidle håp og ettertanke i bestillingsverket Serenity Now på Kongsberg Jazzfestival lørdag 6. juli.

Meld deg på vårt nyhetsbrev