Nyheter

Utstilling av platecovere på Kongsberg

Festivalutstillingen under Kongsberg jazzfestival viser platecovere fra frijazzens historie.

Tekst: Mediegruppa i Kongsberg jazzfestival

Årets jazzutstilling på Galleri Låven viser mer enn 100 frijazz-platecovere. Utstillingen er åpen alle dager under festivalen fra 13:00 – 20:00. Utstillingen viser platecovere med fokus på historien til de uavhengige plateselskapene innenfor frijazzen. Denne presentasjonen viser hvilken unik kunstnerisk kilde det ligger i uttrykket platecover hvor unge og nytenkende kunstnere boltrer seg med radikale visuelle idéer som en presentasjon av nye radikale musikalske idéer.

Johannes Rød har laget utstillingen. Han er en kjent kunsthistoriker som har jobbet både på Much-museet og Nasjonalgalleriet. Rød har også skrevet en bok som tar for seg utgivelser fra 60 uavhengige plateselskap fra 1965-85. Denne vil det være mulig å kjøpe under festivalen.

På Galleri Låven vil man også kunne se Ann Jensens “Relasjoner” (akryl på vinyl).

Musikkprogram
I tillegg til kunst vil det også være mulig å oppleve jazz når du besøker utstillingen:

  • Torsdag 3. juli kl. 16.00: Gúo (Magnus Grimnes og Emil Brattested, begge på gitar)
  • Fredag 4. juli kl. 16.00: Christian Meaas Svendsen (bass)
  • Lørdag 5. juli kl. 16.00: Gúo (Magnus Grimnes og Emil Brattested, begge på gitar)

Galleri Låven finner du i Myntgata 3, halvveis på veien mellom Nybrua og Kirketorget.

 

Fra forsiden

Nyhet

Pris til Jazznytt

Jazznytt er tildelt Norsk Tidsskriftforenings pris for språk og formidling. - Med sikker smak for hva som vil fengsle leserne og en gåtefull evne til å forvandle skribentenes skisser til genuint innsiktsfulle bidrag til den offentlige samtalen får Jazznytt prisen for språk og formidling, uttaler juryen.

Nyhet

Fra Sarpsborg til Kardamili i 10 år

Til en liten landsby i Hellas reiser over hundre musikere for å spille 83 konserter i regi av tre norske jazzklubber, 17. - 26. mai. Kardamili International Jazz Festival feirer nå sitt tiende år, og noen av artistene som er med og markerer jubileet er Natalie Aldema Trio, Supercharger Duo og Feast For Fools.

Meld deg på vårt nyhetsbrev