Festival

Rekrutteringspris til Ida Løvli Hidle

Kongsberg jazzfestivals rekrutteringspris på 25 000 kroner ble i går tildelt trekkspilleren Ida Løvli Hidle.

Tekst: Mediegruppa i Kongsberg jazzfestival

Årets stipendvinner, Ida Løvli Hidle,  begynte å spille trekkspill på Oslo musikkskole da hun var åtte år, og flyttet til Kongsberg da hun var ni år. Stipendiaten gikk over til Barratt Dues Musikkinstitutt og deltok tidlig i konkurranser, hvor hun vant sin første da hun var 11 år.

– Jeg gikk på musikklinja på St. Hallvard og begynte på Musikkonservatoriet i Trondheim med en gang jeg var ferdig der. Her studerte jeg med Øivind Farmen. Når jeg tenker meg om er det vel faktisk oppholdet i Trondheim som har mye av æren for at jeg kan motta denne prisen. Før jeg kom til Trondheim hadde jeg ikke vært borte i jazz i det hele tatt. Her kom jeg litt i kontakt med jazzmiljøet, forteller prisvinneren, som blant annet spiller med Skadedyr.

– Ellers er jeg interessert i mange typer genre og spiller gjerne folkemusikk, barokk og tango i tillegg til samtidsmusikk og jazz. Og jeg synes også det er veldig interessant å eksperimentere med forskjellige uttrykksformer, særlig innenfor samtidsmusikk, som gjør at jeg kan nå ut til et bredere publikum, sier Løvli Hidle.

– I 2005 ble jazzfestivalens rekrutteringsstipend etablert, og 25.000,- deles hvert år ut til lovende musikere fra Kongsbergregionen. Mange av tidligere prisvinnere hevder seg nå i toppen av norsk musikkliv, noe som viser at stipendet fungerer etter hensikten, sier programkomiteens leder, Tor Dalaker Lund. Denne komiteen velger ut rekrutteringsvinnerne.

Ida Løvli Hidle ble valgt fordi hun har utmerket seg allerede, og har vunnet mange priser, forklarer Dalaker Lund.

Publikummet på Kongsberg jazzfestival vil få mulighet til å møte flere tidligere rekrutteringsprisvinnere under en felles konsert på Energimølla denne uken.  »Kongsbergrekruttene» på årets jazzfestival er Christian Meaas Svendsen, Tom Hasslan og Axel Skalstad, Merete Rustand Solli, Oda Westli, Lars Kurverud og Eirik Tovsrud Knutsen.

Fra forsiden

Nyheter

OJKOS søker to nye medlemmar

OJKOS er eit komponist-kollektiv for skapande utøvarar, der kvart medlem skriv og får framført sin musikk mot å spele andre sine verk. No opnar de opp for søknader for å fylle to ledige plassar i ensemblet fra hausten 2024. Søknadsfrist er 8. januar 2024.

OJKOS spiller: Magnus Murphy Joelson - Victoria, Nasjonal jazzscene - 28. november 2023

Komponist med mye på hjertet

KONSERT: Orkesteret for jazzkomponister i Oslo gir liv til kompleksiteten i kveldens låter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev