Nyheter

Rikskonsertene søker musikere

Verdens viktigste publikum, barn og unge, fortjener den beste musikken, de dyktigste utøverne og de sterkeste rollemodellene. Nå kan musikere søke om skolekonsertturné. Frist 30. juni.

(foto: Lars Opstad/Rikskonsertene)

Rikskonsertene er landets største arbeidsgiver for frilansmusikere, og søker nå nye utøvere.
– Vi trenger de musikerne som tar elevene på alvor. Musikere som forstår hvilket publikum de har, gjør dem nysgjerrige og involverer dem i konserten, skriver Rikskonsertene i utlysningen.

Hedvig Mollestad Trio spilte på ungdomsskoler i Oslo og i Møre og Romsdal våren 2014 (foto: Lars Opstad/Rikskonsertene)
Hedvig Mollestad Trio spilte på ungdomsskoler i Oslo og i Møre og Romsdal våren 2014 (foto: Lars Opstad/Rikskonsertene)

En skolekonsert er et møte mellom profesjonelle musikere og elever i barne- og ungdomsskolen. Antall medvirkende kan variere, gjennomsnittet er to – tre utøvere. Turneen strekker seg gjerne over to til tre uker, og man spiller inntil tre konserter om dagen.  Konsertene varer 35-40 minutter.  Scenen kan være gymsalen, men også andre arenaer, som kulturhuset eller skolegården.

Rikskonsertene har opptak av nye konsertforslag én gang i året, og søknadsfristen for sesongen 2015/2016 er 30. juni 2014.

Rikskonsertene har som mål å øke kvinneandelen til 40 prosent innen utgangen av 2016, og oppfordrer derfor særlig kvinner til å søke.

Les mer her.

Bli inspirert:

Fra forsiden

Nyhet

Torun Eriksen tildeles Radka Toneff Minnepris

Sangeren, komponisten, tekstforfatteren og bandlederen Torun Eriksen tildeles Radka Toneff Minnepris for 2024. - Torun Eriksen har en sterk og overbevisende tilstedeværelse og formidlingsevne som både griper og utfordrer lytterne, uttaler stiftelsen i sin begrunnelse for tildelingen. Prisen blir utdelt på Nasjonal jazzscene, Victoria i Oslo den 6. november.

Janne Eraker Ensemble - 20. september 2024, Kafé Hærverk

Flertrinnsrakett

KONSERT: Janne Eraker Ensemble er sterkt armert og kan trekke langt, men holder de stø kurs?

Meld deg på vårt nyhetsbrev