Nyheter

Improkurs i Søgne

I månedsskiftet juli/august arrangeres nok en gang sommerkurs i jazzimprovisasjon i Søgne. Blant årets lærere er Torun Eriksen (bildet), Jørn Øien, Geir Lysne og Eckhard Baur. Påmeldingsfrist er 15. juni.

Det tradisjonsrike sommerkurset i jazzimprovisasjon på Agder Folkehøgskole har vært en suksess i snart førti år. Deltagerlistene kan ses på som en oversikt over “hvem er hvem” i norsk jazz og improvisasjonsmusikk; fra musikere som Nils Petter Molvær og Bendik Hofseth til dagene unge jazzutøvere som duoen Andre Roligheten og Eyolf Dale. Kurset har på mange måter vært en inngangsport til et profesjonelt yrkesliv for et stort antall av dagens yrkesaktive musikere innen jazz og improvisasjon.

Kjente musikere som lærere
Som lærere benytter somerkurset noen av de beste impromusikerne i Norge. Årets lærere er Torun Eriksen (vokal), Jørn Øien (pno/el.tangenter/laptop), Geir Lysne (sax/ensemble/elektronikk), Frode Berg (el/ak bass), Eckhard Baur (trompet/høre-/haronilære/div), Knut Værnes (gitar/bransje/coaching), Torgrim Sollid ( trompet/teatersport/div), Helge Norbakken (trommer/perk) og Bjørn Vidar Solli (gitar).

Undervisning, jam og konserter
Sommerkurset arrangeres fra 27. juli til 3. august. Jazztalenter samles til en uke med bandundervisning, harmoni- og hørelære, improvisasjonstrening med mer. På kveldene arrangeres det jam med deltagere og instruktører, og i løpet av uka arrangeres det to offentlige konserter på undervisningsstedet Agder Følkehøgskole.

Påmeldingsfrist 15. juni!
Påmeldingsskjema finner du her.

Fra forsiden

Vossa Jazz 2024 - dag 3

Mowday! Mowday!

FESTIVAL: Ekstatisk, politisk og rørende verk fra underkjente Shannon Mowday toppet årets Vossa Jazz. Les Audun Vingers siste rapport fra festivalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev