Nyheter

Kapstad utnevnt til NTNU Ambassadør

Trommeslager Kenneth Kapstad ble utnevnt til NTNU Ambassdør 2014/2015 under Trondheim Jazzfestival lørdag.

(foto: Arne Hauge/Jazzfest)

Det var studiesjef ved NTNU, Inge Fotland, som overrakte diplomet til Kenneth Kapstad lørdag kveld. Med ambassadør-tittelen følger et stipend på 50 000,- kroner som skal benyttes til turnering og profilering av Kenneth Kapstad som musiker og NTNU. ”Virketiden” gjelder fra utnevnelsen finner sted og tolv måneder frem i tid.

Studiesjef ved NTNU, Inge Fotland overrekker diplomet til Kenneth Kapstad. Informasjonsmedarbeider Eirik Lian til høyre i bildet. (foto: Arne hauge/Jazzfest)
Studiesjef ved NTNU, Inge Fotland overrekker diplomet til Kenneth Kapstad. Informasjonsmedarbeider Eirik Lian til høyre i bildet. (foto: Arne hauge/Jazzfest)

Ambassadør for universitetet og jazzmiljøet i Trondheim
Ambassadørordningen er et samarbeid mellom NTNU og Trondheim Jazzfestival. Hvert år utnevnes en artist eller band som på fremragende måte kan virke som en ambassadør for universitetet og jazzmiljøet i Trondheim. Det legges særlig vekt på artistens aktivitetsnivå, musikalske CV, turneplaner, kunstnerisk nivå, antall band, og internasjonal virksomhet. Ambassadøren(e) får et stipend som skal brukes til turnering og/eller promotering. Trondheim Jazzfestival administrerer ambassadørordningen i samarbeid med NTNU. Ambassadøren utpekes av en komité som i år har bestått av Eirik Lian fra NTNU, Ernst Wiggo Sandbakk fra Trondheim Jazzfestival og musiker Hedvig Mollestad Thomassen.

Komiteens begrunnelse:
«Kenneth Kapstad er trommer. Han skal selv ha uttalt at livet hans gir bare mening gjennom trommene. Han er i tillegg en meget spennende musiker som takler mange stilarter og har skilt seg ut som en aktiv, markant og særlig dyktig trommeslager de siste 15 årene. Om det er i Motorpsycho, Dadafon, Monolithic, Animal Alpha, Trondheim Jazzorkester eller med Gåte så er Kenneth alltid en drivende x-faktor.

Kapstad gikk ut fra NTNU Jazzlinja i 2001 og markerte  seg allerede da med sin øvingsvillighet og fokus. Med sin nysgjerrighet og store register å spille på setter Kenneth sitt særpreg på alle prosjekter han er del av. Det er ikke mange trommeslagere som får oppleve en slik suksess som Kapstad har hatt med så mange forskjellige band.

Det er en glede for juryen og utnevne Kenneth Kapstad til NTNU-jazzambassadør 2014/2015.»

Fra forsiden

Nyheter

Et kulturbudsjett som forventet

Som forventet la Kultur- og likestillingsminister Trettebergstuen i dag fram et stramt kulturbudsjett for 2023. - Det må være lov å være skuffet på vegne av kulturfeltet som fortsatt er preget av etterdønningene av pandemien, mener styreleder i Norsk jazzforum, Ingrid Brattset. - Med økte levekostnader vil dette bli merkbart, ikke minst for kunstnerne i det frie feltet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev