Nyheter

Mølsterpris til Vidar Schanche

Gitarist Vidar Schanche mottok Mølsterprisen 2014 under MaiJazz i går kveld.

Da gitaristen, næringslivslederen og livskunstneren Morten Mølster  gikk bort i fjor tok Maijazz initiativ til å lage en pris i Mølsters navn. Prisen tildeles en kunstner med lokal tilknytning og deles ut årlig, og består av en sum på kr. 40.000,- samt et oppdrag om å gjennomføre en konsert på Maijazz påfølgende år. Mølsterprisen 2014 ble i går tildelt musiker Vidar Schanche.

Tildelingen fant sted i forkant av konserten med Subtrio, Paolo Fresu & Ensemble Noor, som er Stein Inge Brækhus sin kvitteringskonsert som takk for prisen i fjor. Prisen ble delt ut Trude Noer Mølster og to av hennes og Mortens barn, Bendik og Ella.

Komiteens uttalelse:
«Komiteen har lagt følgende kriterier til grunn for tildelingen:
Prismottakeren skal gjennom sitt musikalske virke vise til:
–  Høy instrumental kompetanse
–  Innovative musikalske ideer
–  Improvisatoriske egenskaper
–  Interaksjonsevne i samspill med andre
–  En bred musikalsk stilforståelse
–  Betydelige bidrag til regionens musikkliv

Årets prisvinner tilfredsstiller alle disse kriteriene. Han er en meget skolert musiker, som har tatt mastergrad i jazz på Leeds College of Music. Han er frilansmusiker med base i Stavanger og har en omfattende turnevirksomhet å vise til i inn og utland.

Prisvinneren er en betydelig skikkelse i Stavangers musikkmiljø. Hans bredde er stor. Han opptrer like selvfølgelig i pop-og rocksjangeren som i smalere og mer eksperimenterende musikkuttrykk – alltid på høyt nivå.
Han viser personlighet, positiv energi og tilstedeværelse i sin musisering, enten han spiller med Morten Abel, Kitchen Orchestra, Robble Robble, Gunnhild Seim, Didrik Ingvaldsen eller Line Larsen – for bare å nevne noen. Han er også bandleder i egne prosjekt, som trioen Egg 3.

Hans gitarspill føyer seg tydelig inn i den elektriske tradisjonen. Han er seg svært bevisst de lydlige og klanglige muligheter som ligger i denne. Hans søken etter nye  løsninger klanglig og melodisk  kommer til uttrykk i hans improvisasjoner . komposisjoner og i hans akkompagnement. Dette gjør han til en spennende musiker å følge.

Selv om ikke pedagogisk virke kommer direkte inn under kriteriene for tildelingen er det allikevel meritterende at prisvinneren formidler sin musikalske kunnskap og erfaring til nye generasjoner musikere gjennom å undervise.

Det er en enstemmig komite som med den største glede tildeler Mølsterprisen  2014  til gitarist Vidar Schanche.»

(foto: Johnny Prøis/Maijazz)

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev