Nyheter

Lizz Wright åpner Jazzfest

Lizz Wright står for åpningskonserten når Jazzfest i Trondheim starter onsdag 7. mai. Ole Morten Vågan og Bjørn Alterhaug står for årets to bestillingsverk.

Når Jazzfest åpner 7. mai på Dokkhuset står den amerikanske vokalisten Lizz Wright på scenen i Trondheim for første gang. Wright beskrives som Sørstatenes store vokaltalent, og serverer en bred palett av jazz, gospel, soul og r&b.
– Vi kan forvente vokaljazz og beslektet musikk i verdensklasse denne kvelden på Dokkhuset Scene, skriver festivalen i en pressemelding.

To bestillingsverk
Jazzfest har to bestillingsverk i år – begge av bassister. Først ut er upremiere på bestillingsverket av den anerkjente bassisten og komponisten Ole Morten Vågan sammen med Trondheim Jazzorkester. Urframføringen finner sted på Dokkhuset 8. mai. To dager senere finner vi Bjørn Alterhaug på samme scene med bestillingsverket «Tiden leker og ler». Alterhaug vil lede publikum gjennom en times tredelt program: Nyarrangerte Alterhaug-komposisjoner, nytolkninger av kjente standardlåter med Viktoria Tolstoy i fokus og et verk basert på diktet «Vi har glemt» av Harald Sverdrup.

Jazzlinja 35 år
Jazzlinja ved NTNU i Trondheim fyller 35 år i år, og dette markerer Jazzfest på festivalens siste dag. Jazzlinjaz aller første avgangsstudent var Frode Alnæs, og han spiller med sin trio med Per Mathisen og Rune Arnesen, på Rockheims hovedscene. Pianist og komponist Terje Bjørklund var den som etablerte jazzlinja for 35 år siden. Søndag 11. mai framfører han verket Sacred Concert. Dette er det tredje og avsluttende verket i en trilogi som begynte med ”Norwegian Sanctus” (2006) og fortsatte med ”The Wedding” (2009). Arve Henriksen har en sentral rolle i bestillingsverket, sammen med den estlandske jazzsangerinnen Maria Väli, Kammerkoret Embla og Trondheim Symfoniorkester.og et bestillingsverk av Jazzlinjas grunlegger, Terje Bjørklund.

Se hele programmet til Jazzfest her.

Fra forsiden

Maijazz - 4. mai 2024

Med fest på Røysum

FESTIVAL: Venner, naboer, rockere og pianister inntar lørdagen som fader ut med fest hos Andreas.

Now's the time

NTT: På en benk med Elling

Lars Elling om kunsten og Stian Carstensen, Anna Ueland om vitenskapen og Runar Chand Nordgård om russetiden.

Meld deg på vårt nyhetsbrev