Nyheter

Flamencojazz og storband

På årets Fjordjazz i Sandefjord 2.-4. mai møtes lokale, spanske og latinske musikere til flamencojazz, storbandmusikk, spa-jazz og kirkekonsert.

Førstkommende helg arrangeres Fjordjazz for andre gang i Sandefjord. Årets festival byr på et spennende møte mellom lokale og latinske musikere. Pepe Rivero, pianist og maestro fra Cuba, åpner festivalen sammen med Sandefjord Storband i Bankettsalen på Rica Park Hotel med en hyllest til «Monk & the Cuban Rumba», basert på hans siste CD som ble utgitt i fjor. Pepe Rivero er utdannet musiker fra universitetet i Havana  og var i mange år fast pianist for Celia Cruz og Paquito D´Rivera. Nå bor han i Madrid og spiller ofte på byens jazz- og flamencoklubber. Han har flere Grammy-nominasjoner bak seg, og dette er hans første besøk i Norge. I Sandefjord spiller han sine rumba og bossanova-komposisjoner sammen med byens eget storband.

Lørdag 3. mai inviterer festivalen til ny konsert i Bankettsalen med flamencojazz og Jorge Pardo Trio fra Madrid. Trioen består av Jorge Pardo (bildet) på fløyte og saksofon,  Josemi Carmona på gitar og bak trommer, cajon, djembe m.m., «El bandolero», Jose M.Ruiz. Trioen har det siste året spilt  over hundre konserter rundt i verden, og Jorge Pardo ble i 2013 ble utnevnt av Det franske Akademiet i Paris som Europas beste jazzmusiker.

SandefjordJazz byr også på formiddagskonsert med Tore Jensen Tradband på James Clark.  I Galleriet i Rica Park Hotel stiller den spanske  kunstneren Xavier De Torres ut  sine siste verk i olje og tegning, «En clave de Jazz»

Søndag avsluttes festivalen med SPA-jazz og morgenkaffe i hotellets SPA-avdeling før Pepe Rivero holder pianokonsert «Los Boleros de Chopín»  i Sandefjord kunst-og kulturkirke.

Billetter kan kjøpes på Billettluka.
Inkludert i billettprisen er en fri overfart med bil tur/retur Sandefjord-Strømstad med Color Line.

Følg Sandefjordjazz på facebook

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

Meld deg på vårt nyhetsbrev