Nyheter

Soddjazz-jubileum

Soddjazz i Inderøy runder tjue år. Det markerer festivalen blant annet med å samle tre generasjoner av landets fremste fiolinister på ett brett. Ola Kvernberg (bildet) spiller med sin trio på festivalens åpningsdag, 23. april.

Fra onsdag 23.april april arrangeres Soddjazz for tjuende gang. Festivalen har vært arrangert i Inderøy hver eneste vår siden den starten i 1995.

– Nå er det igjen klart for en bredt anlagt jazzfest i Inderøy. Og som alltid har vi stor pågang fra utøvere som ønsker å komme til Inderøy for å delta, sier leder for Soddjazz, Olav G. Kallhovd, i en pressemelding.

– Vi tar vare på festivalens tradisjon med å rette rampelyset på unge artister og styrke koplingene mot samtids- og folkemusikken. Det samme gjelder koplingen mellom det lokale, nasjonale og internasjonale på artistsiden, sier Kallhovd.

Som eksempel trekker Kallhovd fram jazzfiolinisten Ola Kvernberg. Da han studerte ved jazzlinja på Sund folkehøgskole, fikk han en da pur ung Adrian Løseth Waade fra Inderøy som elev. Ola på sin side hadde Adrians far som lærer. Nå er også Adrian Løseth Waade en av Norges unge lovende jazzfiolinister. Ola Kvernberg, som høstet store ovasjoner for sin siste utgivelse «Northern Tapes», ble kjent for det norske jazzpublikum etter et møte med Hot Club de Norvege i 2000 under den årlige Djangofestivalen i Oslo. Fiolinist og munnspiller Finn Hauge i Hot Club de Norvege har vært sentral norsk musiker i en mannsalder.

Vi har klart å samle alle tre til årets festival. I tillegg kobler vi på den triple Spellemannprisvinneren, og halvt inderøyning, Gjermund Larsen og bratsjist Bergmund Skaslien, kjent fra blant annet Trondheimssolistene, forteller Kallhovd.

 Hele Soddjazz-programmet finner du her.

Fra forsiden

Moldejazz - dag 1

Fordeler og ulemper med store orkestre

FESTIVAL: Bill Frisell Trio møter Trondheimssolistene og Luftforsvarets Musikkorps, I Like To Sleep lager sitt drømme-jazzorkester og Christian McBride swinger seg gjennom praten.

Nyheter

Årets unge jazzmusikere kåres på Moldejazz

Noen av landets mest lovende, unge musikere møtes i Jazzintro-finalen under Moldejazz onsdag 17. juli. Fire band skal spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024, samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og et tilrettelagt mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev