Nyheter

Verdenspremiere med nytt band

På Moldejazz i sommer blir det verdenspremiere på en ny, norsk superkvartett. Reflections in Cosmo (bildet) som består av Kjetil Møster, Hans Magnus ”Snah” Ryan, Ståle Storløkken og Thomas Strønen, spiller onsdag 16. juli.

Den nye, norske «supergruppa» Reflections in Cosmo, ble til da Thomas Strønen (Food, Humcrush, Maria Kannegaard trio) og Ståle Storløkken (Humcrush, Elephant9, Supersilent) fant ut at de hadde lyst til å gjøre noe nytt. De har spilt sammen i mange år, stort sett i sammensetninger der den frie improvisasjonen står sentralt., og var lystne på et litt mer låtstrukturert band.

– Og til det, tenkte vi at Kjetil Møster med sin veldige sjangerakrobatikk, og Motorpsychos Hans Magnus ”Snah” Ryan, var midt i blinken, sier Thomas Strønen i en pressemelding.
– De er musikere vi har stor respekt for og som vi begge ønsker å jobbe mer med. Dessuten har de sammen med oss en veldig sjangermessig åpenhet, og en vilje til å prøve seg fram som jeg tror vil gjøre Reflections in Cosmo til et svært spennende prosjekt, forteller Strønen. Verdenspremieren finner sted på Moldejazz onsdag 16. juli.

Åpningskonsert med Kristin Asbjørnsen ensemble
Kristin Asbjørnsen er en av de mest markante stemmene i norsk jazz, pop og verdensmusikk. Gjennom to tiår har hun markert seg som en genuin formidler av afroamerikanske spirituals. Nå er en gammel drøm i ferd med å gå i oppfyllelse i det hun får ta med seg eget ensemble og den sørafrikanske a capella-gruppa Ladysmith Black Mambazo til Moldejazz’ åpningskonsert. Asbjørnsen var på turne med de sistnevnte i Sør-Afrika i 2012 i regi av Rikskonsertene, og det er nå duket for reunion.

– Jeg ser fram til en ny musikalsk reise sammen med så fine sangere og mennesker. Settingen blir en annen enn i Sør-Afrika, der vi utelukkende sang a capella. Denne gangen skal gruppen i større grad inngå i mitt ensemble og med mitt repertoire. Dette blir derfor både en gjenopptagelse og videreutvikling, sier Asbjørnsen.
 – Det fungerer også som en markering at det nå er tjue år siden apartheid-regimet falt. Det er meningsfylt at markeringen skjer gjennom afroamerikanske spirituals, livssanger som i seg selv lyser håpefullt av kraft og forsoning.

En rekke nye navn på programmet
På Moldejazz blir det mestermøte mellom den italienske pianisten Stefano Bollani og den brasilianske bandolimisten Hamilton de Holanda, som også blir remixa liva av Artist in residence Sidsel Endresen. Det blir konsert med den fremadstormende kubanske pianisten Alfredo Rodriguez i kvintettformat, ferskt materiale fra Mopti som har slått seg sammen med DJ Bendik Baksaas, og nytt, eksklusivt materiale fra den unge, prisbelønte bassisten Ellen Andrea Wang. Vi får høre det siste prosjektet til den amerikanske trommisen Terri Lyne Carrington, besøk av danske Ibrahim Electric, og Karl Seglem serverer morgenkonserten Morgonspor som er en videreutvikling av Vossajazz-tingingsverket Som spor fra 2012. Den hardtslående, tuba-progrock-trioen Sot leverer nytt materiale, de lokale heltene i Red Hot fyller nok en gang Alexandra-parken, og det samme gjør de svenske jazz-hip hop’erne i Movits. På Moldejazz 2014 vil dessuten Kustbandet, sammen med noen av verdens beste dansere, ta deg med tilbake til en tid der jazzen var dansemusikk, og folk kasta seg ut i lindy hop og foxtrot.

Mer om programmet her.

Fra forsiden

Vossa Jazz 2024 - dag 3

Mowday! Mowday!

FESTIVAL: Ekstatisk, politisk og rørende verk fra underkjente Shannon Mowday toppet årets Vossa Jazz. Les Audun Vingers siste rapport fra festivalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev