Nyheter

MaiJazz-program nær komplett

Flere nye navn er klare for den 26. MaiJazz i rekken. Jøkleba, Arild Anderesen Trio og In The Country (bildet) med Frode Grytten er blant nye navn på programmet.

Jøkleba kom sammen igjen i 2011 etter en åtte år lang pause, og i 9. mai er kulttrioen tilbake på Maijazz. Trioen har i år forpliktet seg til å velge det mest miljøvennlige transportalternativet til enhver tid. Dette betyr for en stor del togreiser, og i mai ankommer Jøkleba Stavanger med tog. In the Country tar med seg forfatter Frode Grytten til Maijazz 8. mai, og lover en improvisert aften med vidd og vittigheter, moll og melankoli.

Triojazz i verdensklasse
I 2007 startet Arild Andersen en ny trio i eget navn  sammen med Paolo Vinaccia på trommer og skotske Tommy Smith på saksofoner. Trioen slapp albumet Live at Belleville i 2008 til strålende kritikker verden over, og Andersen mottok samme år utmerkelsen ‘årets europeiske jazzmusiker’ av Academie du Jazz i Frankrike. Nå er trioen ute med studioalbumet Mira på ECM, og selv om Mira kom ut i januar i år mener flere anmeldere at dette allerede er årets beste album. Tre sterke personligheter tar deg med til alle verdenshjørner og tegner og forteller gjennom høystemte musikalske landskap.

Mølsterpriskonsert med Stein Inge Brækhus
I 2013 ble Mølsterprisen delt ut for første gang. Prisen ble innstiftet av MaiJazz for å hedre musikeren og kulturpersonligheten Morten Mølster. Prisvinneren, Stein Inge Brækhus, fikk i oppdrag å levere en konsert til Maijazz 2014. Til denne anledningen har Brækhus valgt et orkester bestående av Subtrio, strykekvartetten Ensemble Noor og den italienske trompetiststjernen Paolo Fresu. Konserten vil inneholde musikk fra de to blåsersolistenes hjemtrakter, samt elementer av tradisjonell jazzmusikk.

I tillegg er Carsten Dahl og Tierney Sutton «After Blue» the Joni Mitchell Project bekreftet til årets Maijazz. Mer om programmet her.

Fra forsiden

Ukas Jazzprofil

UKAS JAZZPROFIL: David Jønsson

David Jønsson kvesser blyanten. Det neste året vikarierer han som markedsansvarlig på Nasjonal jazzscene, og med fem ukentlige konserter i jazzens storstue Victoria, er det mye tekstarbeid og info som skal pushes ut.

Meld deg på vårt nyhetsbrev