Nyheter

Festivalslipp med regionalt fokus

Majazz slipper i dag tretten nye navn til årets festival. Blant disse flere nye prosjekter som involverer sentrale musikere fra Stavanger-regionen i samspill med både norske og internasjonale navn.

MaiJazz som arrangeres i perioden 6. – 11. mai, kan i dag supplere programmet med tretten nye artister. – Vi kan by på flere internasjonale stjerner og ikke minst spennende nye prosjekter som involverer flere av Stavanger regionens sentrale musikere i samspill med andre norske og internasjonale utøvere, forteller festivalen i en pressemelding.

Petru Popa kvintett ledes av en rumensk stavangerbosatt pianist som debuterer med sin kvintett. En annen utenlandsk jazzutøver bosatt i Stavanger, er den irske gitaristen Phil McDermott (bildet) som vil ha «premiere» på si Crossing Border prosjekt. Trommeslager Dag Magnus Narvesen er en av byens unge, utflyttede musikere som returnerer hjem med sitt 8 mann sterke band DaMaNa.  Den unge bergenseren Inge W. Breistein har studert og virket i Stavanger i flere år, og vil på MaiJazz fremføre sitt nye elektroniske verk/prosjekt Ekstraliv. Stavangertrompetist og en av landets ledende improvisasjonsmusikere, Didrik Ingvaldsen, vil stå på scenen med sitt tsjekkiske band NOCZ Quartet. En annen musikalsk kraft i Stavanger, Tor Yttredal, medvirker i italienske Mario Piacentini kvintett med russiske Arkady Shilkloper. Videre blir det drivende heftig triojazz med svensk/norske The Thing.

I tillegg er Pixel, Frida Ånnevik, Jazzintro med Karokh og PGA, Lava, radio.string.quartet.vienna og Angelique Kidjo bekreftet til årets Maijazz.

Les mer her.

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev