Nyheter

Nytt artistslipp fra Moldejazz

Hardtslående Elephant9, radbrekkende Swedish Azz (bildet), jazzsensasjonen Pixel og Hot Club de Norvège-guru Jon Larsen med Zappa-legenden Tommy Mars er blant dagens programslipp fra Moldejazz.

Med sitt Willie Nickersons Egg-prosjekt – et  hørespill og eventyr som kombinerer underfundig humor med noe av det beste fra improvisert musikk – har Jon Larsen fått med seg en av legendene fra Frank Zappas The Mothers of Invention, Tommy Mars, til Molde.

– Spør du meg, lar jazz og humor seg så definitivt kombinere. Det er ingen ting i veien for at velkomponert musikk med rom til improvisert musikk ikke skal kunne utgjøre et bakteppe for et velfortalt eventyr, sier Hot Club de Norvège-guru Jon Larsen. Det synes tydeligvis heller ikke Tommy Mars eller Mothers-kollega Arthur Barrow, som villig vekk lar seg fly inn til Norge for å kompe et eventyr lest på norsk – av hørespillkongen selv, Terje Strømdal. Med er også Arild Andersen i en av de musikalske hovedrollene.

Norske suksesser
Det unge, norsk indiejazzbandet Pixel, ledet av bassist og komponist Ellen Andrea Wang, har imponert publikum langt utenfor landets grenser og spås en lysende karriere. Nå er de bekreftet til Moldejazz.  Også Elephant9 er på plass – et band som det siste tiåret har stormet fram med sin eksplosivt energiske og hammond-orgel drevne psykedeliske jazzrock. I utgangspunktet er Elephant9 en trio bestående av Ståle Storløkken, Nikolai Eilertsen og Torstein Lofthus, men har nå også med seg den svenske produsenten og gitaristen Reine Fiske til Molde.

Trompetist Sjur Miljeteig har siden slutten av nittitallet spilt med blant andre Jaga jazzist og i Solveig Slettahjells ulike orkestersammensetninger, men tok først i fjor steget ut i solokarrieren.  Med seg til Moldejazz har han Per Oddvar Johansen på trommer, Per Olav Torget på gitar og Øystein Skar og Marte Eberson på tangenter.
– Sjur har et helt distinkt sound, sier sier festivalsjef Eriksson i en pressemelding. – På fjorårets etterlengta debutalbum makter han å tilføre norsk jazz noe nytt med sin unike blanding av oppdaterte pop-referanser, kreative bruk av elektronikk og veksling mellom improvisert og komponert musikk.

Publikumsvennlig på Romsdalsmuseet
Sensasjonen Ylvis-brødrene er bekreftet til Moldejazz og skal spille på Romsdalsmuseet torsdag 17. juli. Her får vi vaskeekte musical comedy bygget opp rundt et band på elleve musikere, med blant andre Tarjei Strøm, Jonny Sjo og Karl Oluf Wennerberg i rekkene.
– Her har vi virkelig noe for hele familien. Ikke bare er Ylvis-brødrene fantastisk dyktige musikere, de tar også virkelig dagens populærkultur og – musikk på kornet. Bedre musikalsk satire skal du lete lenge etter, sier Eriksson. – Etterfulgt av en av vår tids virkelige norske headlinere, plateaktuelle og kritikerroste Sivert Høyem kan dagen vanskelig bli bedre, mener festivalsjefen.

Mer om dagens programslipp her.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev