Nyheter

Nytt album fra Come Shine

Fredag 7. mars slipper Come Shine sin første plate på tolv år. Utgivelsen feires blant annet med stor slippkonsert på Operaen i Oslo 16. mars.

Tradisjonen tro tar bandet gamle låter og kler dem opp i ny musikalsk drakt; på plata finner du låter som klassikerne Autumn Leaves og What A Wonderful World – i tillegg til singelen Come Rain or Come Shine.

– Som alltid tolker vi gamle låter og gjøre dem til våre egne, forteller vokalist Live Maria Roggen i en pressemelding. – Men det jeg tror publikum vil legge spesielt merke til nå, at vi er friere og leker mer med sjangeruttrykk enn vi har gjort tidligere.

For å markere utgivelsen inviterer bandet til minikonsert på Bare Jazz i Oslo fredag kl.13, hvor de presenterer smakebiter fra den nye plata.

Slippkonsert i Operaen
Den store slippkonserten blir først i Operaen 16. mars, da med utvidet band og  flere  gjesteartister som bluesgitarist Knut Reiersrud og poet Jan Erik Vold.

– Vi ønsker å slå på stortromma, rett og slett for å dele gleden over musikken og det at vi er tilbake, forteller Live Maria Roggen.

En produktiv pause
Jazzsuksessen Come Shine består av Live Maria Roggen (vokal), Erlend Skomsvoll (piano), Sondre Meisfjord (bass) og Håkon Mjåset Johansen (trommer). Etter debuten i 1999 ble bandet raskt kjent for sine uredde og fantasifulle versjoner av jazzens standardlåter. I 2004 tok kvartetten en pause, men fra 2011 begynte de å spille konserter på ny.
– Vi trengte et opphold for å utvikle oss som individuelle musikere på hver vår kant, forklarer Live Maria Roggen, – Men når vi begynte å spille sammen kom vi utrolig fort inn i det igjen.

Erlend Skomsvoll er enig.
– Jeg tror pausen har vært bra for oss; med mer erfaring spiller vi nå bedre sammen enn noensinne, og dette tror jeg kommer til uttrykk på Red and Gold, sier han.

I august i fjor gikk bandmedlemmene i platestudio. Fire dager med intens jobbing i Atlantis studio i Stockholm resulterte i bandets første album på hele tolv år.

I tillegg til konserten i operaen 16. mars, blir Come Shine å se på diverse festivaler og konsertscener våren 2014.

pressefoto: Egil Hansen

Fra forsiden

Soddjazz - 26. og 27. april 2024

Det er den Straumen

FESTIVAL: Dra til Inderøya og Soddjazz for en smak av en annen virkelighet.

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Meld deg på vårt nyhetsbrev