Nyheter

Magnolia Jazzband til Colombia

Magnolia Jazzband er invitert til Colombia for å gjøre en turné i mars. Med seg har de Morten Gunnar Larsen på piano.

New Orleans-jazz fra Oslo faller tydeligvis i smak i Colombias hovedstad Bogotá.

– Konsertene kom i stand etter at Magnolias spanske impresario, Pablo Verdeguer White i firmaet Euromusic, var på turne med en flamenco-gruppe i Colombia sommeren 2013. Han hadde tatt med seg noen av Magnolias CD-er, som han ga til direktøren for Teatro Mayor Julio Mario Sant Domingo, Mr. Ramiro Osorio Fonseca. I september 2013 mottok bandet så en offisiell invitasjon til å opptre i Bogotá, forteller bandet i en pressemelding.

Dette er i følge bande selv første gang et norsk tradisjonelt jazzband er invitert til Colombia. Den første konserten på turneen får storfint besøk av tidligere president i Colombia, Alvaro Uribe Vélez, og den norske ambassadøren, Lars Ole Vaagen.

40 år med New Orleans-jazz
Magnolia Jazzband ble startet av Gunnar Gotaas i 1972. Bandet har i 40 år hatt suksess både i Norge og i utlandet med sitt repertoar bestående av New Orleans-jazz og gospel. Musikerne i Magnolia Jazzband har flere ganger besøkt New Orleans for å lære av de eldre jazzmusikerne der, og dette kommer til uttrykk i bandets spillestil og spilleglede. Turnévirksomheten er til tider stor, og publikum, så vel her hjemme som i Europa, USA, Dubai og Singapore, har hatt gleden av å oppleve bandets konserter. Bandet er offisielle ambassadører for Den Norske Sjømannsmisjon, og har utgitt 13 CD-er og en DVD. Blant de mange som i årenes løp har opptrådt som solister med Magnolia Jazzband vokalistene Topsy Chapman, Lillian Boutté, Aline White, Thais Clark, Al Carson, Juanita Brooks, Marva Wright, Ruth Reese og Tracee Meyn.

Magnolia jazzband består av Anders Bjørnstad (trompet), Georg Reiss (klarinett/altsax), Gunnar Gotaas (trombone), Morten Gunnar Larsen (piano), Sebastian Haugen Markussen (kontrabass), Børre Frydenlund (banjo/gitar/vokal) og Torstein Ellingsen (trommer).

Turnérute:
6. mars – Teatro Mayor Julio Mario Santo Domingo
7. mars – Auditorio Mario Laserna i La Unversidad Los Andes
8. mars – Teatro del Barrio de Bogota
9. mars – Den Norske Ambassade i Colombia

Fra forsiden

Ukas Jazzprofil

UKAS JAZZPROFIL: Anja Katrine Tomter

Torsdag åpner AnJazz på Hamar, og dette blir gründer Anja Katrine Tomters siste festival etter imponerende 20 år i sjefsstolen. Muligheten til å glede og overraske publikum, har vært drivkraften, forteller Tomter.

Maijazz - søndag 5. mai 2024

Eventyrferd på ekte

FESTIVAL: Camilla og Elisabeth er er intet mindre enn dronningnavnene på søndag.

Meld deg på vårt nyhetsbrev