Nyheter

NOPA-stipend til Ellen Andrea Wang

Ellen Andrea Wang er tildelt NOPA-stipend for 2014. Stipendet på tjue tusen kroner ble delt ut torsdag kveld under by:Larm i forkant av Pixels konsert på Herr Nilsen.

Prisen ble delt ut av jurymedlem Knut Schreiner (foto: NOPA).
Prisen ble delt ut av jurymedlem Knut Schreiner (foto: NOPA).

NOPA (Norsk forening for komponister og tekstforfattere) deler ut tre stipender under by:Larm til låtskrivere de mener kommer til å prege norsk musikkliv fremover. Hvert stipend er på 20.000, og utdelingen skjer på konserter under by:Larm. Ellen Andrea Wang mottok det første av tre stipender som deles ut i helga.

I juryens begrunnelse:
«Be Mine» bringer jazzen inn i populærmusikken igjen på en måte som er catchy og kul, uten å gjøre kompromisser med jazzens frihet og ukonvensjonelle struktur. Komponist og tekstforfatter Ellen Andrea Wang har laget et rastløst bassriff og en original melodi som vitner om musikkfaglig selvsikkerhet. I en tid der poplåter er blitt en formelbasert øvelse, representerer «Be Mine» en velkommen musikalitet, samtidig som den river ned sjangerveggene.

Pixel står ut med friskhet og musikalsk tyngde blant årets Bylarm-artister. Det er svært velkomment med et ungt band i 2014 som kan trekke en linje av jazzhits tilbake til Dave Brubecks ”Take Five” i 1959 via Steely Dans Aja i 1977 via Jon Eberson Groups Jive Talking i 1981 til  Jaga Jazzists 90-talls klassiker A Livingroom Hush, og få det til å låte gromt, rått, og, ikke minst, få det til å svinge.»

Juryen har bestått av Lars Vaular, Rebekka Bakken, Knut Schreiner og Eigil Berg.

(foto: NOPA)

Fra forsiden

Konsert

Ungjazzfest på Victoria

Helgen 15. og 16. juni markerer et hundretalls ungjazzere at det er ti år siden etableringen av Østnorsk jazzsenters første regionale ungdomsjazzorkester.

Nyhet

Festivalidyll i skogen

Motvind i Middelalderskogen byr på store navn innen jazz og impro så vel som marokkansk gnawa, indisk klassisk musikk, norsk folkemusikk og dans ut i de sene nattetimer. Joe McPhee er årets Artist i Residence under festivalen som arrangeres 21. - 23. juni.

Meld deg på vårt nyhetsbrev