Nyheter

Wayne Shorter til Nattjazz

Wayne Shorter, en av den moderne jazzens viktigste nålevende komponister og saksofonister, kommer i mai til Nattjazz for aller første gang.

Wayne Shorter har gjennom 50 år satt sitt tydelige preg på jazzmusikken, enten det har vært i samspill med Miles Davis, Weather Report eller Joni Mitchell. 80 år gammel ga han i fjor ut sitt første album på åtte år, ”Without a Net”, som ble kåret til årets beste album av jazzkritikere i Europa og USA, og sikret han i tillegg nok en Grammypris til samlingen. Liveplaten med konsertopptak fra Europa ble også godt mottatt i Norge, og fikk terningkast seks i både VG og Dagbladet.

– Wayne Shorter er en av de siste store jazzlegendene vi kan presentere på festivalen, og det er fantastisk at han endelig kommer til Nattjazz. Selv om han har fylt åtti er Shorter fortsatt en av de mest vitale og inspirerende musikerne på scenen, sier festivalsjef Jon Skjerdal i en pressemelding.

Til Nattjazz kommer Shorter med det samme solide bandet han har spilt med de ti siste årene; Danilo Perez på piano, Brian Blade på trommer og John Patitucci på bass. Kvartetten spiller i Røkeriet fredag 30. mai under årets Nattjazz.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev