Nyheter

KOMP-midlene for 2014 fordelt

Storband, folkemusikklag, band og organisasjoner over hele landet har gjennom KOMP fått støtte til seminarer og kurs i 2014. Det kom inn 150 søknader, og 89 av disse ble tildelt støtte.

– I år kan KOMP vise til flere grensesprengende tildelinger. Det er gitt støtte til kurs i bygging av klassisk rørforsterker og kurs i bygging av synthesizer. Prøysenjubileet vises også igjen i en tildeling til prosjektet ”Prøysen som tradisjonsbærer”. Det er gitt flere tildelinger til gode kursprosjekter for jenter, i tillegg til joik og andre samiske musikkuttrykk. Ellers er prosjekter for barn og unge som vanlig gitt høy prioritet, sier fordelingsutvalgets leder Tonje Johansson.

Færre prosjekter med større tildelte beløp
Det kom inn mange gode søknader til KOMP. Samlet søknadsbeløp var på nær 4.8 millioner kroner. Til fordeling sto 1.6 millioner kroner. – Tidligere år har vi fått tilbakemeldinger på at små tildelte beløp gjør at enkelte ikke finner det bryet verdt å søke. Dette forklarer en viss nedgang i antall søknader. I år har vi derfor prioritert færre prosjekter med større tildelte beløp enn i fjor, sier Johansson.

Årets største tildelinger var på kr 60 000, til sommerkursene.no (nasjonalt jazzkurs), Strunkeveko (folkemusikkurs), Sogn og Fjordane folkemusikklag (Mokurset) og Musikk og ungdom/AKKS Norge (LOUD! – bandleir for jenter).

– Også i år har vi måttet avslå støtte til mange gode lokale aktiviteter. Rammen burde vært minst dobbelt så stor. Vi håper derfor at Kulturdepartementet vurderer å øke rammen for ordningen i arbeidet med neste års statsbudsjett, avslutter Johansson.

Mangel på midler i potten
– Det er beklagelig at KOMP-midlene ikke har nytt godt av de siste årenes Kulturløft.  Gapet mellom søknadssum og økonomien i ordninga viser at behovet for en støtteordning som ivaretar opplæring og musikkutvikling på det rytmiske feltet er stort, sier utvalgets sekretær Erlend Rasmussen. – I samarbeid med sjangerorganisasjonene vil Norsk musikkråd jobbe videre for en solid økning på søknadspotten i KOMP.

Tildelingsliste KOMP 2014

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev