Nyheter

Sjangerbredt på Moldejazz

Årets Moldejazz ønsker å speile lekenheten og dynamikken som preger dagens musikkliv. Jarle Bernhoft, Ola Kvernberg, Thomas Dybdahl og Kristoffer Lo med TJO skal være med på å gjøre Moldejazz 2014 til en sjangeroverskridende affære.

– Jeg er svært godt fornøyd med artistene vi så langt kan bekrefte for årets festival, sier nytilsatt Moldejazz-sjef Anders Eriksson.

– Med programmet for tirsdag 15. og onsdag 16. juli gir vi et første innblikk i hvor vi legger lista for årets festival. Vi begynner sprekt og norsk med Lars Andreas Haug Band på Plassen på onsdagen, før Tom Harrells prosjekt Colors of a Dream, der blant annet Esperanza Spalding er med, gir oss klanglige nytelse på Bjørnsonhuset.

Trondheim Jazzorkester med Kristoffer Lo
Mottakeren av SpareBank 1 JazZtipendiat for 2013/14, Kristoffer Lo, har det siste året jobba på en større komposisjon, og lover et stykke i spennet mellom storbandjazz og populærmusikk.
– Jeg gleder meg veldig til urpremieren, og er veldig glad for å kunne jobbe over tid med Trondheim jazzorkester. Uten å avsløre for mye, vil det bli et vært personlig verk, i spennet mellom ulike sjangere, forteller Lo i en pressemelding.

I sin utgave av Trondheim jazzorkester, har Lo blant annet med seg sin Highasakite-kollega Ingrid Helene Håvik på vokal. Med Los bakgrunn fra så vel pop og rock som jazz, vil det bli et personlig verk med rom for lekne sjangeroverskridelser.

– Kristoffer Los prosjekt er ganske betegnende for årets festival. Vi ønsker å vise spennet i norsk og internasjonal musikk, med vekt på den sjangeroppløsningen som er betegnende for vår tid. Det er ikke lenger slik at rock og jazz og hip hop er fastlåste kategorier. Tvert i mot glir musikere og stilarter friere enn noen gang, sier festivalsjef Eriksson.

Sjangerbredt
Thomas Dybdahl er et eksempel sjangerblandingen Eriksson peker på. Dybdahl har blant annet med seg fiolinvirtuosen Ola Kvernberg. De kan du få med deg som én av tre konserter på Romsdalsmuseet onsdag 16. juli. Etter Kvernberg og Dybdahl overtar multiinstrumentalist, tidligere rocker, og nå soulman Jarle Bernhoft. Et annet godt eksempel på sjangermessig lek. Kvelden avsluttes av vår hip hop-nabo fra øst, Timbuktu.
For de som vil finne fram danseskoa, blir det gode muligheter når den fransk-libanesiske trompetisten Ibrahim Maalouf (hovedbildet) gjester Teatret vårt med sin særegne blanding av rock, jazz og arabisk tradisjonsmusikk.

Moldejazz har tidligere sluppet Solveig Slettahjell og Highasakite. De spiller henholdsvis torsdag 17. juli kl. 21.30 i Molde domkirke og lørdag 19. juli kl. 2400 på Teatret vårt.

Billetter og festivalpass kjøper man her.

Fra forsiden

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Mandaljazz 10-årsjubileum - Cosmopolite 12. april 2024

Mandalitter og kosmopolitter

KONSERT: Frijazz, soul og kunstfreaks kler også de store norske scenene, som da Mandaljazz og Andreas Røysums bande med hell inntok Cosmopolite.

Meld deg på vårt nyhetsbrev