Nyheter

Fem nye til Maijazz

Årets Maijazz er tre måneder unna og nå slipper festivalen fem nye navn fra programmet; Ron Carter Golden Striker trio (bildet), Anthony Strong, Snarky Puppy, Nik Bartsch Ronin og Lizz Wright.

En av jazzens stilskapere og legender, bassisten Ron Carter, er klar for Stavanger onsdag 7. mai. Med seg har han sin sterke Golden Striker trio med Russel Malone på gitar og Donald Vega på piano. Samme dag på samme scene spiller en av vokaljazzens nye stjerneskudd britiske Anthony Strong, som nylig toppet britiske lister både foran Jamie Cullum og Gregory Porter.

I Folken torsdag 8. mai gjør Brooklyn/New York baserte Snarky Puppy sin første konsert i landet. Bandet vant nettopp sin første Grammypris i klassen «Best R&B Performance» sammen med Lalah Hathaway. Siden Lizz Wright som relativt ubeskrevet artist gjestet Stavanger i 2006 har hun gjort stor karriere. Lørdag 10. mai returner hun til byen som en av jazzens mest etterspurte og kritikerroste vokalister.
Sveits er ikke det landet vi vanligvis hører mest fra hva gjelder jazz, men med Nik Bartsch og hans Ronin band har de fått frem et band som virkelig gjør seg bemerket som et nyskapende og spennende band som publikum har trykket til sitt bryst over hele Europa. Lørdag 10. mai er de på plass på Maijazz.

Mer om Majazz her.

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev