Nyheter

Pixel til KongsbergJazz

Kritikerroste Pixel er nyeste slipp fra Kongsberg Jazzfestival. Den energiske indie-jazz kvartetten inntar EnergiMølla lørdag 5. juli.

Pixel er garantert morgendagens store norske jazz- og pop- verdenssensasjon” utbrøt Erling Wicklund NRK P2 under sin anmeldelse av bandets andre album We are all small Pixels. Nå er de klare for jubileumsfestival på Kongsberg.

I Pixel kombinerer bassist og bandleder Ellen Andrea Wang, sammen med saksofonist Harald Lassen, trompetist Jonas Kilmork Vemøy og trommeslager Jon Audun Baar, indie-rockens energi med improvisatorisk fleksibilitet i en post-bop-pop kombinasjon. I Norge har Pixel blitt hyllet i musikkpressen som en av de mest spennende jazzbandene for tiden. De ble kåret til «årets band» 2013 av Dagsavisen, og spiller på By:larm 2014. Musikkvideoen «Call Me»  ble kåret til «Best international dance video» under UK Music Video Awards i London oktober 2013, og Ellen Andrea Wang mottok Tonos utfordrer-pris 2013 for komposisjonen «Call Me».

På Kongsberg Jazzfestival får vi høre Pixel lørdag kveld på Energimølla.
«Når norske Pixel entrer scenen tar det helt av. Her kommer et band som har en klar stemme, under ledelse av Ellen Andrea Wang på bass og vokal. Her er det variasjon, det lavmælte, trøkk og energi, og mer til. Dette er et band som allerede er i ferd med å bli en snakkis over store deler av Europa, og gårsdagens opptreden stopper definitivt ikke dette». Jazznytt, konsertanmeldelse.

Tidligere programslipp fra Kongsberg Jazzfestival inkluderer blant annet nyskrevet bestillingsverk av Christian Wallumrød for Trondheim Jazzorkester, Håkon Mjåset Johansen Quartet feat. Chick Corea, Joshua Redman Quartet, Dave Holland Prism, Buddyprisvinner Jan Gunnar Hoff og Paal Nilssen-Love Large Unit.

(Pixel pressefoto: Solveig Selj)

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Vi stuper ned i orgelsjøen

All Ears blir i januar første musikkfestival på nye MUNCH, Mats Eilertsen spiller for håpet på en ny kvartettplate, Eivind Opsvik gjør alt selv på ny soloplate og vi blir fjetret av Get Back.

Nyhet

Vossa Jazz med nye programslipp

Ola Kvernbergs Steamdome, ISÁK, Sylvie Courvoisier, Linus + Økland/Van Heertum/Zach og Sheila Jordan & Cameron Brown er alle klare for Vossa Jazz 2022.

Meld deg på vårt nyhetsbrev