Nyheter

Pixel til KongsbergJazz

Kritikerroste Pixel er nyeste slipp fra Kongsberg Jazzfestival. Den energiske indie-jazz kvartetten inntar EnergiMølla lørdag 5. juli.

Pixel er garantert morgendagens store norske jazz- og pop- verdenssensasjon” utbrøt Erling Wicklund NRK P2 under sin anmeldelse av bandets andre album We are all small Pixels. Nå er de klare for jubileumsfestival på Kongsberg.

I Pixel kombinerer bassist og bandleder Ellen Andrea Wang, sammen med saksofonist Harald Lassen, trompetist Jonas Kilmork Vemøy og trommeslager Jon Audun Baar, indie-rockens energi med improvisatorisk fleksibilitet i en post-bop-pop kombinasjon. I Norge har Pixel blitt hyllet i musikkpressen som en av de mest spennende jazzbandene for tiden. De ble kåret til «årets band» 2013 av Dagsavisen, og spiller på By:larm 2014. Musikkvideoen «Call Me»  ble kåret til «Best international dance video» under UK Music Video Awards i London oktober 2013, og Ellen Andrea Wang mottok Tonos utfordrer-pris 2013 for komposisjonen «Call Me».

På Kongsberg Jazzfestival får vi høre Pixel lørdag kveld på Energimølla.
«Når norske Pixel entrer scenen tar det helt av. Her kommer et band som har en klar stemme, under ledelse av Ellen Andrea Wang på bass og vokal. Her er det variasjon, det lavmælte, trøkk og energi, og mer til. Dette er et band som allerede er i ferd med å bli en snakkis over store deler av Europa, og gårsdagens opptreden stopper definitivt ikke dette». Jazznytt, konsertanmeldelse.

Tidligere programslipp fra Kongsberg Jazzfestival inkluderer blant annet nyskrevet bestillingsverk av Christian Wallumrød for Trondheim Jazzorkester, Håkon Mjåset Johansen Quartet feat. Chick Corea, Joshua Redman Quartet, Dave Holland Prism, Buddyprisvinner Jan Gunnar Hoff og Paal Nilssen-Love Large Unit.

(Pixel pressefoto: Solveig Selj)

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzparagrafen lever!

Zakarias Meyer Øverli tolker Steve Grossman og JazzArkivets eksistens var truet etter at Stavangers jazzparagraf ble foreslått fjernet. La jazzlørdagen leve, sier nå vi!

Nyhet

Nattjazz-suksess og ny pengegave

Nattjazz melder om publikumssuksess på årets festival. En ny og sjenerøs gave fra Trond Mohn sikrer også overskudd i regnskapet, forteller festivalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev