Nyheter

Jazz i Bodø

Onsdag 22. januar åpner Bodø Jazz Open. Festivalen har i år utvidet til fem dager og på programmet står blant annet Jøkleba, Moskus, Bushman’s Revenge, Terje Rypdal (bildet) og Petter Wettre/Jason Rebello.

Det er et bredt program Bodø Jazz Open presenterer nå når de i sitt fjerde år utvider fra fire til fem dager. Både unge og etablerte norske jazzmusikere står på scenen, i tillegg til internasjonale navn som Steve Gadd og Jason Rebello. På åpningskonserten framfører Terje Rypdal sitt verk Crime Scene sammen Palle Mikkelborg, Paolo Vinaccia, Ståle Storløkken og Bodø Big Band.

– Vi tro dette blir tidenes jazzfestival i Bodø og kanskje også i Nord-Norge, uttaler festivalsjef Jan Gunnar Hoff i årets festivalavis. Hoff står selv på scenen under festivalen, både på åpningskvelden sammen med Marianne Beate Kielland, og kvelden etter med verket North East/North West.

Festivalens siste dag kan skilte med Jøkleba, deretter saksofonist Petter Wettre i samspill med Sting-pianisten Jason Rebello, og til slutt Steve Gadd sammen med danske stjernemusikere.

Se hele programmet for Bodø Jazz Open her.

Fra forsiden

Nyhet

Pris til Jazznytt

Jazznytt er tildelt Norsk Tidsskriftforenings pris for språk og formidling. - Med sikker smak for hva som vil fengsle leserne og en gåtefull evne til å forvandle skribentenes skisser til genuint innsiktsfulle bidrag til den offentlige samtalen får Jazznytt prisen for språk og formidling, uttaler juryen.

Nyhet

Fra Sarpsborg til Kardamili i 10 år

Til en liten landsby i Hellas reiser over hundre musikere for å spille 83 konserter i regi av tre norske jazzklubber, 17. - 26. mai. Kardamili International Jazz Festival feirer nå sitt tiende år, og noen av artistene som er med og markerer jubileet er Natalie Aldema Trio, Supercharger Duo og Feast For Fools.

Meld deg på vårt nyhetsbrev