Nyheter

Dave Holland til Kongsberg

Mesterbassisten Dave Holland kommer med sitt nye band til Kongsberg Jazzfestival i juli.

Til Kongsberg Jazzfestival kommer Dave Holland med sin Prism-kvartett som i tillegg til Holland selv består av pianist Craig Taborn, gitarist Kevin Eubanks og trommeslager Eric Harland. Med Prism gjenopptar Holland en gammel forbindelse. – Bandet springer ut av et ønske jeg har hatt om å spille med Kevin Eubanks igjen, fortalte Holland i et intervju med Dagbladet da albumet Prism ble sluppet i fjor høst.

– Hollands konsert under jubileumsfestivalen vil være en del av stjernerekka som skal spille i Kongsberg kino, og vi gleder oss til å presentere enda en av jazzens topper under vårt 50-årsjubileum, skriver Kongsberg Jazzfestival i en pressemelding.

Helt siden Dave Holland ble medlem i Miles Davis sitt band på 60-tallet har han markert seg som en betydelig bassist i moderne jazz. I 1972 gjore han sin første innspilling under eget navn med plata ”Conference of The Birds” med Sam Rivers og Anthony Braxton. Siden den tid har bassisten ledet band av ulike format, samarbeidet med de beste i bransjen, og gitt ut en rekke kritikerroste album på EMC.

Fra forsiden

Nyhet

JAM’ing i Molde

Etter fem års planlegging er forprosjektet til et nasjonalt formidlingssenter for jazz i Molde klart. Navnet JAM er på plass, og nå jobbes det med finansieringen og lokaler.

Nyhet

Klart for Maijazz-uka

Årets Maijazz i Stavanger åpner fredag 3. mai. På festivalprogrammet de neste dagene står blant annet Nils Petter Molvær, Tord Gustavsen, Angelique Kidjo, Dirty Loops og Stavanger Symfoniorkester med Thomas Dybdahl.

Meld deg på vårt nyhetsbrev