Nyheter

Sesongstart for Kampenjazz

Vigleik Storaas Trio sesongåpner Kampenjazz søndag 19. januar.

Førstkommende søndag åpner Kampenjazz en vårsesong med en rekke spennende navn.

– Vi starter sesongen med jazznestor Vigleik Storaas’ trio. Om det er noen i norsk jazz som kan sies å videreutvikle tradisjonen etter Bill Evans’ trio og Egil Kapstads arbeid langs tilsvarende linjer, så er det Vigleik Storaas, skriver Kampenjazz i en pressemelding.

Da trioens siste plate «Epistel #5» ble utgitt seint i 2012, skrev Terje Mosnes i Dagbladet: «om uttrykket ‘stillferdig formidabelt’ noen gang skal ha mening, må det være om dette triospillet».

Godt norsk
Sesongåpningen er også den første av tre søndager med Mats Eilertsen, her som medmusikant. De neste to søndagene møter vi Mats Eilertsen som del av «kollektivet» Skydive og så som bandleder for egen trio. Videre i vårprogrammet finner vi gode norske jazznavn som blant andre Hanna Paulsberg Concept, Kjetil Husebø, Christian Wallumrød med Brutter, Hayden Powell Trio og Terje Gewelt.

Internasjonal jazzvår
Denne våren ønsker Kampenjazz å løfte fram det sjangeroverskridende og multikulturelle.
– Vet du hva en m’bira eller en oud er og hvilke musikalske muligheter de har? Kom til Kampenjazz og lær! Har norsk, nepalesisk og sør-afrikansk musikk noe felles? Svaret får du i Caféteateret, skriver jazzklubben. I mars/april presenterer Kampenjazz blant annet  Ivan Mazuze Quartet, Suzy & 2 og Aladin Dreams.

Se hele programmet til Kampenjazz her.
Kampenjazz holder til sammen med Nordic Black Theatre i Caféteateret i Hollendergata 8 på Grønland i Oslo, like ved Botsfengslet og Politihuset. De lover frisk, ny og moderne jazz hver søndag hele sesongen.

Fra forsiden

Nyheter

Jazzknappleik

Paal Nilssen-Love og Jens Borge har trommet sammen hele 18 improvisasjonsmusikere fra Vestlandet til en todagers festival midt i august. Festivalen begynner i Stavanger og slutter i Bergen.

Nyheter

Festivalklare i Haugesund

Onsdag starter årets Sildajazz, og nærmere 40 arrangementer og konserter vil gå av stabelen i løpet av fem tettpakkede dager.

Meld deg på vårt nyhetsbrev