Nyheter

Sesongstart for Kampenjazz

Vigleik Storaas Trio sesongåpner Kampenjazz søndag 19. januar.

Førstkommende søndag åpner Kampenjazz en vårsesong med en rekke spennende navn.

– Vi starter sesongen med jazznestor Vigleik Storaas’ trio. Om det er noen i norsk jazz som kan sies å videreutvikle tradisjonen etter Bill Evans’ trio og Egil Kapstads arbeid langs tilsvarende linjer, så er det Vigleik Storaas, skriver Kampenjazz i en pressemelding.

Da trioens siste plate «Epistel #5» ble utgitt seint i 2012, skrev Terje Mosnes i Dagbladet: «om uttrykket ‘stillferdig formidabelt’ noen gang skal ha mening, må det være om dette triospillet».

Godt norsk
Sesongåpningen er også den første av tre søndager med Mats Eilertsen, her som medmusikant. De neste to søndagene møter vi Mats Eilertsen som del av «kollektivet» Skydive og så som bandleder for egen trio. Videre i vårprogrammet finner vi gode norske jazznavn som blant andre Hanna Paulsberg Concept, Kjetil Husebø, Christian Wallumrød med Brutter, Hayden Powell Trio og Terje Gewelt.

Internasjonal jazzvår
Denne våren ønsker Kampenjazz å løfte fram det sjangeroverskridende og multikulturelle.
– Vet du hva en m’bira eller en oud er og hvilke musikalske muligheter de har? Kom til Kampenjazz og lær! Har norsk, nepalesisk og sør-afrikansk musikk noe felles? Svaret får du i Caféteateret, skriver jazzklubben. I mars/april presenterer Kampenjazz blant annet  Ivan Mazuze Quartet, Suzy & 2 og Aladin Dreams.

Se hele programmet til Kampenjazz her.
Kampenjazz holder til sammen med Nordic Black Theatre i Caféteateret i Hollendergata 8 på Grønland i Oslo, like ved Botsfengslet og Politihuset. De lover frisk, ny og moderne jazz hver søndag hele sesongen.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzparagrafen lever!

Zakarias Meyer Øverli tolker Steve Grossman og JazzArkivets eksistens var truet etter at Stavangers jazzparagraf ble foreslått fjernet. La jazzlørdagen leve, sier nå vi!

Nyhet

Nattjazz-suksess og ny pengegave

Nattjazz melder om publikumssuksess på årets festival. En ny og sjenerøs gave fra Trond Mohn sikrer også overskudd i regnskapet, forteller festivalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev