Nyheter

Nattjazz-artister klare

Dr. John & The Nite Trippers, Dianne Reeves og Madeleine Peyroux (bildet) er blant de ti første artistene som er bekreftet til Nattjazz 2014 i Bergen.

De to amerikanske jazzsangerinnene Dianne Reeves og Madeleine Peyroux, har tidligere sjarmert Bergens-publikummet, og i mai kommer begge tilbake til byen og Nattjazz. Dianne Reeves har gjennom mange år perfeksjonert  sin virtuose jazz- og R&B-stil, noe som blant annet har resultert i Grammy-pris for tre plater på rad. – Reeves er på sitt beste når hun stå på en scene og fremføre sine superbe tolkinger av jazzhistorien, noe du selv kan oppleve søndag 25. mai, skriver festivalen i en pressemelding.

Peyroux tilbake
Madeleine Peyroux spilte for først gang på Nattjazz i 1997, da hun kun var 23 år gammel, og tirsdag 27. mai er hun tilbake. I løpet av karrieren har hun vært innom alt fra bakgatene i Paris til de største scenene i verden, fra tolkninger av popmusikk til egne sterke komposisjoner. Til årets Nattjazz kommer Peyroux med sin faste trio, som hun har turnert med siden 2006.

New Orleans-legende
Mac Rebennack, bedre kjent som Dr. John, kommer til Bergen 24. mai. Voodoo-doktoren startet karrieren allerede på 50-tallet, og gjorde et solid comeback med plata «Locked Down» i 2012. Utgivelsen toppet mange lister på slutten av året, og sikret Dr. John nok en Grammy-pris til peishylla. Han ble også innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame i 2011,  og har de siste åra spilt rollen som seg selv i HBO-serien «Treme». Til Nattjazz tar Dr. John med seg sitt ferske band The Nite Trippers. Sammen tar de utgangspunkt i det beste fra New Orleans’ musikkarv, og mikser det med jazz, funk og medrivende voodoo-groove.

I tillegg er følgende artister bekreftet til festivalen:
!!! (chk chk chk) – 28. mai
Billy Hart (US) – 29. mai
Teri Lyne Carrington (US) – 25. mai
Rob Mazurek & São Paulo Underground (US/BR) – 22. mai
Sylvie Courvoisier / Mark Feldman Duo (US) – 25. mai
Johnny La Marama (DE) – 29. mai
Mikko Innanen & Innkvisitio (FI) – 28. mai
Olli Steidle / Håvard Wiik / Toby Delius / Clayton Thomas – TBA

Mer om Nattjazz her.

(pressefoto: Mary Ellen Mark)

Fra forsiden

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Nyhet

Bestillingsverk fra Krogstad

Saksofonist Mona Krogstad vil formidle håp og ettertanke i bestillingsverket Serenity Now på Kongsberg Jazzfestival lørdag 6. juli.

Meld deg på vårt nyhetsbrev