Nyheter

Joshua Redman tilbake til jubileet

Den amerikanske saksofonisten Joshua Redman er ingen ukjent mann for publikummet på Kongsberg Jazzfestival. I 2014 returnerer han til Kongsberg for å spille under festivalens store 50-årsjubileum.

Joshua Redman tilhører jazzens elite, og er et kjent navn på Kongsberg Jazzfestival.  Han har besøkt festivalen ikke mindre enn seks ganger tidligere, senest i 2011. Da spilte han for en fullsatt Kongsberg kirke i en duokonsert med Brad Mehldau, en konsert som høstet terningkast seks i flere aviser. I jubileumsåret kommer stjernesaksofonisten tilbake til festivalen, denne gangen med sin kvartett for en intimkonsert i Kongsberg kino. Med seg har han Redman Aaron Goldberg på piano, Reuben Rogers på bass, og Gregory Hutchinson på trommer.

– Vi ser frem til enda en knallkonsert på Kongsberg Jazzfestival med en av jazzscenens største stjerner, skriver festivalen i en pressemelding.

Tidligere har festivalen sluppet et nyskrevet bestillingsverk av Christian Wallumrød for Trondheim Jazzorkester, samt Håkon Mjåset Johansen Quartet feat. Chick Corea.

Mer om Kongsberg Jazzfestival her.

(pressefoto: Jay Blakesberg )

Fra forsiden

Ukas Jazzprofil

UKAS JAZZPROFIL: Anja Katrine Tomter

Torsdag åpner AnJazz på Hamar, og dette blir gründer Anja Katrine Tomters siste festival etter imponerende 20 år i sjefsstolen. Muligheten til å glede og overraske publikum, har vært drivkraften, forteller Tomter.

Nyhet

Stort på åpningen av Jazzfest

Åpningen av Jazzfest i Trondheim tirsdag 7. mai byr på store produksjoner. Bassist Kyle Eastwood og Trondheim Symfoniorkester & Opera hyller Clint Eastwood, og saksofonist Martin Myhre Olsen tolker Stargate sammen med NTNU Jazzensemble.

Meld deg på vårt nyhetsbrev