Nyheter

Støtter opplæring av unge jazzutøvere

Improbasen har fått 600.000 fra Sparebankstiftelsen DNB til å starte opplæring i jazz og improvisasjon for barn i alderen 8-13 år i Oslo.

Improbasen har tidligere holdt til i Kråkstad i Akershus hvor de har drevet en en utradisjonell musikkskole som lærer unge musikere fra 9 år og oppover, jazz og improvisasjon. Et spennende og inspirerende pedagogisk opplegg som har lykkes i bringe fram nye, unge jazztalenter. Metoden har vekket stor interesse i både inn- og utland, og Improbasen ser videre på mulige samarbeidsprosjekter både her i Norge og internasjonalt.

Opplæring i Oslo
Tildelingen som Impobasen nå har fått fra Sparebankstiftelsen er øremerket et prosjekt der en gruppe barn skal få opplæring individuelt og i band, ved å bruke den modellen som har gitt så gode resultater de siste årene. Improbasen har spesielt fokus på aldersgruppen 8-13 år, og lærer fortrinnsvis elevene opp helt fra grunnen av. Etter få ukers opplæring settes elevene sammen i band. Stiftelsen legger vekt på at det skal brukes midler til dokumentasjon av metodikken, slik at prosjektet kan løftes ytterligere, og gi nytte til andre miljøer.

Les også intervju fra 2012 med Improbasens grunnlegger Odd André Elveland.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

Meld deg på vårt nyhetsbrev