Nyheter

Prisvinnerkonsert med Chick Corea

Håkon Mjåset Johansen (bildet) ble ifjor tildelt Kongsberg Jazzfestivals store musikerpris, og i 2014 presenterer han sin prisvinnerkonsert. Med seg har han fått ingen ringere enn Chick Corea.

Håkon Mjåset Johansen ble i fjor tildelt Kongsberg Jazzfestivals store musikerpris, DNB-prisen, og kommer i 2014 tilbake til festivalen med en takkekonsert.  DNB-prisen er en av Norges største jazzpriser, og ble i 2013 delt ut for 17. gang. Prisbeløpet på 300 000 kroner deles hvert år ut til en musiker som representerer det beste i norsk jazz, og som har et betydelig internasjonalt potensial. En rekke av landets ledende jazzutøvere har mottatt prisen, bl.a. Ola Kvernberg, Solveig Slettahjell, Live Maria Roggen, Christian Wallumrød, Nils Petter Molvær og Bugge Wesseltoft.

Inviterte med Chick Corea
Til prisvinnerkonserten i 2014 har Mjåset Johansen valgt å sette sammen et ensemble av musikere han kjenner godt, og har i tillegg invitert med en gammel bekjent. Trondheim Jazzorkesters spede begynnelse var den såkalte «mirakelkonserten» på Moldejazz i 2010, der en håndfull musikere fra Musikkkonservatoriet på NTNU hadde med seg selveste Chick Corea som gjestesolist. Siden har de turnert sammen flere ganger, og da Håkon spurte Corea om å bidra på prisvinnerkonserten hans var det ikke tvil. Dermed kommer en av jazzens absolutte superstjerner tilbake for å skape nye magiske øyeblikk på Kongsberg Jazzfestival. Til prisvinnerkonserten torsdag 3. juli tar Håkon Mjåset Johansen i tillegg til Chick Corea med den Austin,Texas-baserte bassisten Ingebrigt Håker Flåten og svenskenes saksofonstjerne Jonas Kulhammar.

Kongsberg Jazzfestival skriver følgende om prisvinner Håkon Mjåset Johansen:
Håkon Mjåset Johansen tilhører 1995-kullet fra Jazzlinja ved NTNU i Trondheim og etablerte seg som en av landets fineste og stilistisk mest allsidige unge trommeslagere på slutten av 1990-tallet. Han var sterk bidragsyter i etableringen av ”ungjazzmiljøet i Norge” som med utspring fra Jazzlinja resulterte i grupper som fremdeles høster anerkjennelse på internasjonale jazzscener. Dette miljøet forløste en unik musikalske kjemi som kommer til uttrykk i utallige grupper Håkon Mjåset Johansen er representert i. Det lekne improviserende, er en åre han hadde med seg helt fra barndommens musikalske hjem. Han ble først kjent som medlem av trioen Urban Connection, kåret til ”Årets unge jazzmusikere” i 1998. I årene rundt tusenårsskiftet spilte han også i bl a kvartetten Come Shine (det mestselgende jazzbandet på plate 2002/2003) og var i 1999 med på å starte bandet Motif, som han fortsatt er med i. Øvrige band der han er fast medlem pr i dag er Maryland, IPA, Urban Connection, Håvard Wiik Trio, Ensemble Denada, Trondheim Jazzorkester, Håvard Stubø Kvartett, Steinar Raknes Kvartett, Svein Olav Herstad Trio, Solid!, Excess Luggage, Kjersti Stubø Kvartett og We Love Wes. Håkon Mjåset Johansen har også turnert med Steve Grossman og Jan Garbarek.

(foto: Christian Haugan)

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Driftige distraksjoner

Mette Henriette inntar Operaen, vi møter Elina Duni, er på konsert med Needlepoint, og har dagbokessay om syv vidunderlige dager med kulturopplevelser og distraksjoner. Now’s The Time!

Nyheter

Schemes spilte seg videre til Jazzintro-finale

Det var kvartetten Schemes som sikret seg en finaleplass i Jazzintro 2024 da første runde av lanseringsprogrammet ble arrangert på Bergen Jazzforum torsdag kveld. I finalen under Moldejazz i juli skal bandet kjempe om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev