Nyheter

Juleturné med Krumkakesanger

Vokalist Åselill Sæthre slapp nylig juleplata Krumkakesanger. Publikum vil få presentert noe litt annet enn et tradisjonelt julerepertoar når Sæthre denne helga legger ut på turné med sanger om ullvotter, stjernskudd og kakebokser.

New York har allerede fått smaksprøver fra den kommende juleturneen, og denne helgen legger jazzsangerinnen Åselill Sæthre ut på plateslippturné med sanger fra den nyinnspilte juleplata Krumkakesanger. Med seg har hun tre av Norges fremste unge jazzmusikere, Eyolf Dale (piano), Thomas Johansson (trompet) og André Roligheten (saksofon).

En avstikker til det tradisjonelle
Krumkakesanger ble spilt inn i et gammel bakeri i Teglverksgata (Grünerløkka, Oslo) en varm sommerdag i august 2013. Nå byr kvartetten frem rykende fersk julemusikk basert på Åselill Sæthres egne tekster og komposisjoner. Musikken er ment som en liten avstikker til et mer tradisjonelt repertoar, og frister med sangtitler som: “Samle stjerner i en kakeboks”, “Bortført av en julestjerne”, “Hjertevarme i en ullvott” og “Engler flyr over byen”.

Her kan  du høre krumkakesanger (saken fortsetter under):

Etter plateslippet 2. desember, har plata har høstet gode anmeldelser:
«Selvbakte melodier og tekster som kan bli forfriskende i vårt ellers
småslitne julerepertoar…. Årets juleplate, kanskje?» – Erling Wicklund NRK P2, Jazzklubben.
“Siljanjenta skal ha ros for å tørre å gå helt sine egne veier, arm i arm med
disse karene.” – Helge Ottesen, Varden
“Krumkakesanger er ei skive som fortjener å spilles og høres” – Anne-Lise Surtevju, Telemarksavisa

TURNÉPLAN:
Lørdag 14.12.:Drammens teater
Søndag 15.12: Det gule galleriet, Stavern
Mandag16.12: Siljan kirke
Tirsdag 17.12.:Chat Noir, Oslo
Fredag 20:12: Ibsenhuset, Skien

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev